Çatı Katı Yatak Odası Tasarımı

Çatı katı evlerde bulunan en özel ve en heyecan duyulan yerdir. Ev halkından biraz uzakta kendine ait alan oluşturmak isteyenlerin ideal mekânı. Yine de ne amaçla kullanılacağı, nasıl dizayn edileceği gibi konular kişinin yaşı ve yaşam tarzına göre değişebiliyor. Yani çatı katı kişiselleştirebilir bir yerdir. Bugün çatı katı yatak odası tasarımı hakkında ipuçları derledik.

Kimi zaman bir sinema salonu, kimi zaman bir oyun odası, yatak odası veya giyinme odası olarak farklılıklarla karşımıza çıkıyor. Eğer çatı katınızı değerlendirecekseniz önceden dikkat etmenizi istediğimiz bir iki unsurdan bahsedeceğiz.

cati kati yatak odasi tasarimi

Nelere Dikkat Etmeli?
Çatı katları çoğu zaman geniş bir alana sahip olabilir. Ama bu sadece zemine bakılarak düzenlenecek bir yer olmadığı için çatı eğimine de bakılmalıdır. İkisini aynı anda değerlendirdiğinizde kullanılabilirliği ortaya çıkmaktadır. Üç tane çatı tipi görülür; gable, kalça, shed.

Ayrıca çatı katı yalıtım açısından da donanım gerektirmektedir. Evin diğer odalarından daha sıcak ya da daha soğuk olabilir. Yani dizayn etmeden önce bir yalıtım tadilatı oldukça önemlidir.  Sadece sıcak ya da soğuk için değil ses için de gereklilikler bulunur. Yatağınızın üstünde bir cam varsa, o cam mutlaka ses yalıtımlı olanla değiştirilmelidir. Aksi takdirde yağmurlu bir günde adeta davul çalıyormuş gibi bir ses çıkartarak sizi rahatsız edebilir. Şimdi sırada dizayna gelelim.

Nasıl Dekore Edilmeli?
Dekore etme işlemine öncelikle zemin döşemesi seçimi yaparak başlayalım. Daha sonra yatağınızı konumlandırmalısınız. Bir çatı katında yatak konulacak en iyi yer tavan penceresinin altıdır. Bu şekilde hem daha iyi ışık alır hem de romantik bir oda olmasını sağlar. Çünkü bu sayede geceleri rahatça yıldızlara bakabilir, yağan yağmuru zevkle izleyebilirsiniz.

cati kati yatak odasi tasarimi

Daha sonra bir kitaplık eklemek çok güzel bir seçim olabilir. Oda için seçtiğiniz konsepte uygun olarak, alan uygunsa demir, değil ise dolaba gömülü bir kitaplık oldukça işlevsel duracaktır. Odada kalan tavanın daha alçak olduğu bölüme ise bir oturma alanı oluşturulmalıdır. Sırtı kısa, geniş bir kanepe ile sadece yatak odası görünümünü yok ederek sizin için bir yaşam alanı oluşturacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar