Mobilyada Ergonominin Önemi

Gelişen teknolojiler, çalışanların günlük iş akışlarını ve tarzlarını değiştiriyor. Kurumsal dünya şimdi daha işbirlikçi bir iş yapma yöntemine doğru eviriliyor, ekipler arasındaki iletişime odaklanıyor ve hızlı adaptasyon gerektiriyor. Ancak çalışanların beklentileri de gün geçtikçe değişmekte ve ergonomik mobilya eğilimine girilmektedir. Araştırma ayrıca, çalışanların dörtte üçünden fazlasının 18 ile 34 yaşları arasında olduğunu ortaya koyuyor ve bu, farklılıkları olan çalışanların artık daha çok şey söyleyebileceği bir iş dünyası yaratıyor.

Mobilyada Ergonominin Önemi

Ergonomi Tasarımında 3 Önemli Nokta
İşlevsellik ve estetik, birbirini tamamlayan iki tasarım öğesidir. Altını takip ederek şekillendirdiğimiz tasarımımız işlevselliğini koruyacak ve büyük bir merak uyandıracaktır. Bu yazımızda ergonomi ve tasarım bütünlüğünü sizin için 3 noktayı derledik;

  1. Ergonomi her şeyden önce tasarım konularını belirleyen bir noktadır, çünkü tasarım denilince aklımıza oldukça ütopik bir uygulama alanı gelir. Ancak tasarım onun için yapılmış bir fenomen ise sınırlarını belirleyecek olan insan ergonomisi olacaktır. Sonuçta oturulamayan bir sandalye tasarımı sadece bir nesne olmaktan öteye geçmeyecektir. 

  2. Tasarım veya ergonomi ilişkisini ortaya koyan olgu, insanlara sağladığı rahatlık ve kullanım kolaylığıdır. Ürününü faydalı yapan şey, onun insan oranıyla olan ilişkisidir. Çünkü insanların her zaman bir standardı vardır. 

  3. Ergonomik mobilya, insanlar tarafından şekillendirilen tasarımın öncüsüdür. Başka bir deyişle, engelli bir kişinin ergonomik kaygısı, bir çocuğunkiyle aynı değildir. Tasarım farklı ihtiyaçları olan bu sistemleri orantılı olarak çözer. Tasarım ve ergonomi birbirinden ayrı düşünülebilecek sistematik bir bütün oluşturur.

Mobilya Tasarımında Ergonomi ve Antropometrik Ölçü
Hayatımızda önemli bir yere sahip olan ergonomi, birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ergonomi ve antropometrik veriler ile insan kullanımına uygun ürünler tasarlanmaktadır. Hayatımızın her alanında kullandığımız mobilyaların tasarımı, ergonomik ve antropometrik sınırlar açısından önemlidir. İnsanların antropometrik ölçümleri; yaşına, kilosuna, boyuna, cinsiyetine, beslenmesine ve yaşadıkları yere göre değişir. Ölçülerine göre olarak tasarlanan mobilyalar, insanların mobilyaları konforlu ve tam verimle kullanmasını sağlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar