Kış Bahçesi Dekorasyonu

Kış bahçeleri dilimize; kapalı balkon olarak geçmiş bir yaşam alanıdır. Özellikle Avrupa ülkelerinde bina tasarımında kış bahçeleri bambaşka bir noktada yer alır. Özellikle ülkemizde çok fazla önemsenmiyor olsa da dekorasyon eşyaları satan mağazalar mutlaka ayrı bir köşede, kış bahçesi ürünlerine yer verilir. Siz de mutlaka kış bahçesi modellerine göz atmışsınızdır. Pandemi günlerinde ise kış bahçesi dekorasyonu son derece aratılan bir konu olduğu için basit dekorasyon fikirlerini sizinle paylaşacağız.

Kış Bahçesi Dekorasyonu
Görsel: Drutex
Nereden Başlamalı
İlk kez kendinize kapalı bir balkon oluşturuyorsanız alanı güzel belirlemeniz gerekiyor. Hali hazırda bir kış bahçeniz varsa bu seferde nasıl kullanacağınızı belirleyebilirsiniz. Ailecek oturup zaman geçireceğiniz bir yer olmasını istiyorsanız koltuklara daha geniş yer ayırabilirsiniz. Kitap okuyup, ağaç besleyeceğiniz bir alan olacaksa güneş açısını ona göre değerlendirin. Pek çok binada kış bahçesinin kişisel hobi alanı olarak kullanıldığını aklınızın bir köşesinde kalsın.

Çiçekler Raflar ve Tablolar
İç mimari dekorasyonun olmazsa olmazı üç ögeyi bir arada kullanın! Pencere önlerinde küçük bir bodur ağaç veya pek çok çiçek saksısı yerleştirebilirsiniz. Kış aylarını hatırlatan tablolarla bütünlük kazandırmayı deneyebilirsiniz. Ailenizle geçirdiğiniz güzel günleri hatırlayacağınız fotoğraflarla duvarlarını süsleyebilirsiniz.

Duvar Boyası ve Oturma Alanı
Kış bahçeleri genellikle beyaz tonlarında boyanıyor. Oysa ki küçük renk değişiklikleri alanın olduğundan daha büyük görünmesi için yeterli olacaktır. Son dönemlerde trend haline gelmeye başlayan koltuk arkası duvar kağıtları veya ayrı tonlarda boyama imkanından yararlanabilirsiniz. Oturma alanı olarak tercih ettiğini kanepe veya koltuklarınızı geniş oturma alanına sahip olanlardan tercih edin.

Aydınlatmaya Gelirsek
Mutlaka abajur kullanmanızı tavsiye ederiz. Sarı ışıktan yana tercihinizi kullanırsanız inanılmaz rahat ve konforlu bir atmosfer yakalarsınız. Tavandan aydınlatma yerine duvardan aydınlatmaya geçiş yaparak evden daha farklı bir yerde olduğunuz hissine çabuk alışırsınız. Kış bahçesi; yani sizin kaçış alanınız. Orada bir köşeyi kişisel hobinize veya kitap rafınıza ayırmayı unutmayın. Teknolojik araçları ise oraya sokmayın. Orada telefonla vakit geçirmek yerine kitap okuyarak zaman geçirmeyi deneyin. Oldukça mutlu olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar