Ev Ofisi Oluşturmanın Püf Noktaları

 Pandemi sürecinde evden çalışmalar çok yaygın bir hale geldi. Peki ev ofisi oluşturmanın püf noktaları nelerdir? Ev ofisi oluştururken nelere dikkat etmeliyiz? Bugün bunlar üzerine bir içerik oluşturduk ve sizlere çeşitli projelerden, ilham verecek ev ofisi tasarımları ve fikirleri derledik. 

Ev Ofisi Oluşturmanın Püf Noktaları
Görsel Kaynağı

Ev Ofisi Oluşturmanın Püf Noktaları

İlgi Çekici Noktalar Ekleyin
Bir ofis bir çalışma yeri olabilir, ancak bu sıkıcı olması gerektiği anlamına gelmez. Ev ofisinize kişisel bir dokunuş katmak için sanat eserleri ve seramikler gibi ilgi çekici noktalar ekleyebilirsiniz. Bu eylem aynı zamanda ilgili iç mekanın daha davetkar olmasına da yardımcı olacaktır.

Koyu Renkler Konsantrasyonu Destekler
Ülkemizde çoğu kullanıcı "içim kararıyor" düşüncesi ile koyu renklerden uzak duruyor. Ancak iç mimaride çevresel psikolojiyi ele alırsak; koyu-karanlık renk paletlerinin konsantrasyon üzerinde oldukça önemli bir etkisi vardır. 

Dramatik bir rengin odayı fazla karanlık yapacağından endişe edenler, daha açık renkli bir zemin ve bol miktarda şık aydınlatma ile kolayca bu endişelerinden kurtulabilirler. Not: Aydınlatmalarda mutlaka göz yormayan ışık olarak tabir edilen, sarı ışık veren ampuller tercih edilmelidir.

Ev Ofisi Oluşturmanın Püf Noktaları
Görsel Kaynağı

Estetik Görünüm İçin Eski ve Yeni Karışım
Vintage parçaları modern parçalarla birleştirmek, iç mekanınızın konseptinde rustik bir görünüm yaratacaktır. Aynı zamanda yaşanmışlık katmak için bu karışımı uygulayabilirsiniz. Estetik görünümü aynı zamanda ergonomi ile uyumlu bir hale getirmelisiniz. İç mimaride ergonominin önemi üzerine yazdığımız içeriğimizde bundan etraflıca bahsetmiştik.

Burdaki temel odaklanacağımız problem çözümü; estetik görünüm elde ederken, aynı zamanda iç mimari ergonomi yapısını doğru okuyabilmek. Eski ve yeni tasarımları birleştirmek, iç mekana estetik görünüm kazandırırken aynı zamanda işlevsellik açısından başarılı olacaktır.

Dekoratif Düzen Sistemi
Ev ofisinizde çalışma şartlarınızı iyileştirmek adına depolama sistemi ve dekoratif objelere de yer verebilirsiniz. Bu çözüm iç mekanın o "zorunlu" çalışma deneyimini ortadan bir nebze olsun kaldıracak, sizlere verimli çalışmanın yollarını açacaktır.

Doğru depolamalar yaparak, işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bunun en doğru yolu dosyalama sistemidir. Ayrıca yaptığınız işe göre, gerekiyorsa; kaynak kitapların derlendiği bir kitaplık düşünebiliriz. Yine yukarıdaki maddemizde değindiğimiz gibi, bu tarz çözümler hem görsel açıdan hitabeti kuvvetli, hem de amacına hizmet etmiş olacaktır.

Ev Ofisi Oluşturmanın Püf Noktaları
Görsel Kaynağı

Yorum Gönder

0 Yorumlar