Cottagecore Trendi Nedir?

Bugün sizler için son aylarda trend olmuş bir konsept akımı derledik. Cottagecore trendi, Ocak 2020'den beri yükselişini sürdürüyor. İlerleyen dönemlerde, iç mekan konseptleri başlığı altında adından sıkça bahsettireceğini düşünüyoruz. Cottagecore trendinin detaylarına geçelim.

Cottagecore Trendi Nedir?
Cottagecore, kendi kendine yeten bir yaşam kavramını destekleyen kültürel bir harekettir. Daha kırsal ve pastoral bir yaşam özlemini içerir, doğayla bir olma ve şu anda yaşanılanın dışındaki bir dünyada yaşama arzusunu vurgular. Cottagecore'u, yaşam alanınızı saran sıcak bir konfor battaniyesi olarak hayal edebilirsiniz. İç mimaride sürdürülebilirlik temasını yansıtan, çevre dostu unsurlara sahiptir.

Cottagecore, iç mimari konsept trendlerinin en yenisidir. Sadeliği kucaklayan, insanları kendi evlerinin rahatlığında olmanın tadını çıkarmaya teşvik etmektedir. Cottagecore, sosyal medya aracılığıyla popülerlik kazandı, ancak gerçek yaşamda çayırlar ve bahçeler arasında teknolojiden çok uzakta bir konsept.

Cottagecore Trendi Nedir?
Görsel Kaynağı

Cottagecore nasıl başladı?
#cottagecore, Reddit ve Tumblr gibi platformlarda ilgi görmeye başladı. Aslında bu hashtag üç yıldır mevcuttu ancak bu yılın Ocak ayından itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Özellikle özgürlüğe hasret kaldığımız, doğayı özlediğimiz Pandemi sürecinde, bu trend gittikçe adından söz ettirmeyi başardı.

Cottagecore karantina sırasında nasıl yükseldi?
Karantina sürecinde evde kalmak bu trendin önünü açmış oldu. İnsanlar evlerinde zaman geçirebilmek için çiçek düzenleme, pişirme, boyama ve çömlekçilik gibi geleneksel becerilere, el sanatlarına yöneldi. Cottagecore akımı sosyal medyada geniş bir yön aldı. Şu anda Instagram'da yarım milyondan fazla etiketli gönderi var. Bazıları alakasız olsa da istatistikler bu şekilde.

İç mekanlarda Cottagecore görünümüne nasıl ulaşılır?
Bunun net cevabı; Doğa. İç mekanlarda bu görünümü elde etmek için doğadan ilham alınması gerekir. Aynı zamanda doğa bedenimiz ve zihnimiz için iyileştirici bir merhem gibi davranır. Bu konseptin şüphesiz en etkili noktası da budur.

Havalar soğumaya başladıkça, yıl boyunca tadını çıkarmak için doğayı içeri taşımaya başlayabilirsiniz. Ev bitkileri, taze kesilmiş çiçekler başlamak için en uygun yerlerdir ve iç mekanınızı muhteşem kokularla doldururlar.

Cottagecore Trendi Nedir?
Görsel Kaynağı

İç mimaride Cottagecore konsepti ipuçları
  • İç mekanın davetkar ve çekici olmasını istiyorsanız; duvarlarda sıcak beyazlar, soluk pembeler ve açık mavileri kullanmak mükemmel bir fon oluşturacaktır.

  • Duvarları boyamadan da rustik bir estetik yaratabilirsiniz. Ev aksesuarlarınızda yumuşak pastel renkleri ve diğer yumuşak tonları kullanın.

  • Yatak odasında kullandığınız nevresimleri nötr tonlarda ve yün battaniyelerle kaplayın. Yumuşak, sıcak ışıltı için pastoral desenli yastıklar ve mumlar tercih edin.

  • Cottagecore biraz da romantiktir. Bu görünümü elde etmek için botanik dokuşuşlar ve etkili kumaşlarla tercih edilmelidir.

  • Varsa mutlaka şöminenizi değerlendirin. Şömineler iç mekanın buluşma noktası, sıcak kalbidir. Ahşap dumanının rahatlatıcı aroması, kullanıcıyı yatıştırır ve temel bir bağ, aidiyet hissi uyandırır.

  • Cottagecore aynı zamanda tüm bunlara rağmen nostaljiktir. Bu yüzden eski mobilyalar tercih edebilirsiniz. İkinci el mobilyalar alarak da bu konsepti elde etmek mümkün.

Cottagecore Trendi Nedir?
Görsel Kaynağı

Sizler için derlenen iç mimari konseptler serisini bu bağlantı üzerinden, genel dekorasyon fikirlerimizi ise bu bağlantı üzerinden okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar