2021 Salon Tasarım Trendleri

Sıkıntılı ve yorucu bir yıl olan 2020 yılını sonunda geride bırakmayı başardık. 2020 yılı iç mimarlık, dekorasyon ve tasarım dünyası açısından da yorucu bir sene oldu. Dünyanın bütün büyük markaları üretimlerini durdurdu. Yeni ürün tasarımlarına bir süreliğine ara verdiler ve beklediğimiz renklere ne yazık ki kavuşamadık. Aralık ayı itibariyle 2021 yılı rüzgârı taptaze bir düşünce olarak zihnimizde yer edinmeye başladı bile. İşte 2021 için salon tasarım fikirleri.

Doğal Olana Yaklaşalım
Yeşil ve mavi tonlarını, uzun pencereleri ve dış mekanın, iç mekan tasarımı ile bütünleşmesini konu alan bir akım ile başlıyoruz. Bu akım "Cottagecore" olarak biliniyor. Kırsal yaşamın rahatlığını modern dünya ile tanıştıran bu akım 2021 yılında adından çok fazlası ile söz ettireceğe benziyor. Çünkü evlerde kalıp, güzel doğanın hasretini çok çektik!

Tasarımın Püf Noktaları
  • Yeşili çiçeklerle buluşturan koltuklar – yastıklar.
  • Uçuk tonlarda halı ve küçük kilimler.
  • Vintage aksesuarlar ve antika objeler.
  • Dış mekanınızın devamı niteliğinde tasarım geçişleri.

2021 Salon Tasarım Trendleri
Görsel Kaynağı

Ahşabın Sanatla Buluşması 
İkinci tasarım fikri bizim için yeni değil. Avrupa’da yeni bir tasarım trendi olarak ön plana çıkarılmış olsa da 2021 salon tasarım trendleri arasında ara ara bu fikre yer veriyoruz. Peki ama farkı ne olabilir? 

Tasarımın Püf Noktaları
  • Eski ahşap eşyaların yeniden değerlendirilmesi, boyanması
  • Boş ahşap çerçeveler
  • Eski tip veya eskitilmiş parkeler (halı kullanımını biraz azaltmak gerekebilir)
  • Kahverengi tonlarında duvar boyaları (koyudan açığa geçişi iyi değerlendirmek gerekiyor.
    Ek olarak salonunuz m2 olarak büyük değilse açık krem ve açık kahve tonlarını karıştırabilirsiniz
    )

2021 Salon Tasarım Trendleri
Görsel Kaynağı

Geri Dönüşüm Rüzgârı
2021 yılı iklim konusunda problem yaşayacağımız bir sene olacak. Daha şimdiden tasarruf ve israf kelimesi ile çok sık karşılaşmaya başladık. Zaten bu konu, uzun süredir akademik sahalarda "sürdürülebilir tasarım" başlığı altında konuşuluyor. Geri dönüşüm fikrini dekoratif ögelerle buluşturmak ise hem çevreye faydalı hem de sizin için mutluluk verici, yaşam kalitenizi destekleyecek bir seçenek olacaktır.

Tasarımın Püf Noktaları
  • İnternette çok sık karşılaştığımız bir tema olarak; geri dönüşüm ürünleri ile salonun - iç mekanın süslenmesi (eski bir otomobil lastiğinden sehpa yapılması – kağıtlardan yapılan çerçeveler)
  • Eski tip kanepelerin yeniden gerek iskelet gerek kumaş kaplaması üzerine değerlendirilmesi
  • Yağ tenekelerinden saksı yapılması – ağaç parçalarından aksesuar yapılması Tamamen özgürsünüz! 

2021 Salon Tasarım Trendleri
Görsel Kaynağı

Özetlemek gerekirse 2021 yılında doğaya saygı düşüncesi trend olacak. Sizler de bu temalar üzerinden, zamansız ve keyifli dekorasyon ögeleri ortaya çıkarabilirsiniz. Yaptığınız çalışmaları bizimle paylaşırsanız, yakın dönemde oluşturacağımız sizden gelenler bölümüne çıkabilirsiniz. 😊

Yorum Gönder

0 Yorumlar