takipçi satın al

Mağaza Tasarımında Renklerin Önemi

Mağaza tasarım, konusunda renk seçimi çok önemlidir. Mağazanın dekorasyonu ile uyum sağlamayan bir renk, içerideki ürünleri de olumsuz etkilemektedir. Mağaza tasarımında renklerin önemi oldukça büyüktür. Bu renk tercihleri, nasıl bir dükkanın tasarımını yaptığınıza göre değişkenlik göstermektedir.

Örneğin; bir çocuk dükkanını tasarlamak istiyorsanız; çocukların sevdiği renklere önem vermeniz gerekir. Örneğin; mavi, pembe, mor gibi renkler, çocukların daha çok ilgisini çeker. Bu yüzden bu tarz tasarımlarda, öncelikli olarak konsepti belirlemeniz gerekir. Mesela, iç çamaşırı üzerine bir mağaza açacaksanız; renklerin genellikle beyaz ağırlıklı olması gerekmektedir. İç çamaşırı mağazalarında, sadelik ön planda tutulmalıdır. Beyaz, krem gibi renkler hijyeni temsil eder. Bu yüzden de, iç çamaşırı mağazaları, genellikle açık renkler seçmeyi tercih ederler. Fakat, reyonlara göre renk tercihi değişiklik göstermelidir. Mağazanın içeriğine uygun renkler seçmeniz, müşterilere her zaman daha çekici gelecektir.

Fakat, mağazalarda tek renk dekorasyon yapmanız, sıkıcı bir görüntüye sebep olabilmektedir. Bu nedenle, mağaza tasarımında renkler, genellikle birbirine yakın ve uyumlu tonlardan yapılmalıdır. Ürünlerin, amaçlarına göre harekete geçirici nitelikte olması, mağazalar açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Mağaza Tasarımında Renklerin Önemi

Mağaza Tasarımında Renkler Nasıl Kullanılmalıdır?

Mağaza renkler, konsepte göre farklılık göstermektedir. Öncelikle, mağazanın içeriğinde  hangi ürünlerin satılmasın istediğinize  karar vermeniz gerekmektedir. Örneğin; bir ayakkabı mağazası açmak istiyorsanız; pastel renklere ağırlık vermeniz, oldukça işinize yarar. Bu renkler ayakkabıların, olduğundan daha canlı görünmesine sebep olur. Seçtiğiniz ürünlerin renkleri ile, mağaza dekorasyon uyumlu bir hale getirmeniz bu işte oldukça önemlidir.

Kıyafet mağazası açmak istiyosanız, mağaza tasarımında renkler fazla gösterişli olmamalıdır. Kıyafet mağazalarında, renklerin fazla gösterişli olması, ürünleri gölgeler. Eğer; simli, fosforlu gibi renkler tercih ederseniz, sattığınız elbiselerden çok mağazanın dekorasyonu daha ön planda olur. Bu yüzden, bu tarz mağazalarda; dekorasyonda kullandığınız renklerin, daha sade ve gösterişsiz olması, sizin için daha doğru olacaktır.

Mağaza Tasarımında Renkler Neden Önemlidir?

Bütün renklerin bir anlamı vardır. Bu yüzden de, insanların üzerinde  farklı bir duygu uyandırır. Örneğin; mavi, saygının rengidir. Yeşil ise, ağaçları ve çiçekleri anımsatır. Bu yüzden de insanlara, güven verir. Kırmızı renk ise; tutkunun, heycanın ve aşkın rengidir. Renklerin anlamını bilmeniz, mağaza açmak isteyenlere, oldukça güzel fikirler verir. Bütçeye uygunluğu yansıtan bir renk seçmek istiyorsanız ise ; seçiminiz turuncudan yana olmalıdır. Kahverengi ya da siyah ise; genellikle erkek giyim mağazalarında, daha sık tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise; erkeksi özellikleri ve kahverenginin doğayı yansıtmasından kaynaklanır. Siyah ise; asilliği, kontrollü olmayı yansıttığı için oldukça tercih edilmektedir.

İç mimarlık Firması için Wawa Interiors İç Mimarlık Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Mağaza da kullanıdığınız renker, müşterilerle kurduğunuz iletişim araçlarından birisi olacaktır.  Müşteriler, alışveriş yapmaya geldiğinde; dekorasyonda kullanığınız renklerden etkilenecektir. Aynı zamanda renkler, mağazanızın kalitesini ön plana çıkarmanıza da, vesile olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar