Litvanya'dan Minimalist Daire

Dünyadan iç mimari proje inceleme serimizde bugün Litvanya'ya uzanıyoruz. İnceleyeceğimiz proje, IDAS tasarım stüdyosu tarafından tasarlanmış bir daire. İç mekana minimalist çizgiler hakim. Kompozisyon olarak kullanıcıların modern, genç ve neşeli karakterini yansıtmak hedeflemiş.

Litvanya'da Minimalist Daire
Görsel Kaynakları: archilovers

Giriş katında minimalist çizgilere sahip beyaz bir mutfak ve misafir ağırlamak için şık ve sade bir bar bulunuyor. Bu mobilya aynı zamanda ada mutfak görevi de görmekte. Oturma bölümünde ise özel olarak tasarlanan domuz sehpası mekanın vurgu noktası olmayı başarmış. Bar sandalyeleri, koltuk kumaşları ve merdiven renkleri ile bir bütünlük içerisinde olması için tercih edilmiş. Ayrıca beyaz renklerin hakim olduğu iç mekanda, siyah renk tercih edilmesi kontrast renk uyumu açısından başarılı ve sağlıklı bir tercih olmuş diyebiliriz.

Litvanya'da Minimalist Daire

Yer yer beyazın, açık griye doğru geçiş yaptığını da görebiliyoruz. Bu da bu iki ana renk arasında yumuşak bir geçişi sağlamak adına tercih edilmiş. 2020 yılında tasarlanan bu dairenin tavanında ve çeşitli alanlarında, o yıl Pantone tarafından belirlenen klasik mavi rengi tercih edilmiş.

Mekan geçişlerini incelediğimizde ağırlıklı olarak perde yardımı ile bireysel özgürlük alanları oluşturulmuş. Geçişler için perde kullanılması, şüphesiz ki daireye karakteristik bir anlam kazandırmış. Bu çözüm ile birlikte, küçük iç mekanda hareket alanına daha fazla imkan sağlanmış. Aynı zamanda minimalist konsept açısından oldukça karakteristik olmuş.

Litvanya'da Minimalist Daire

Üst kata doğru çıkarken, mesh metal bir merdiven bizlere yardımcı oluyor. Bu merdivenin çizgileri de günümüz modasına oldukça uygun bir tercih olmuş. Asma kata çıktığımızda bizleri minimalist bir yatak ve çok fazla led ışık karşılıyor. Bu kadar çok ışık tercih edilmesi belki de kullanıcının isteğiydi ancak yatak odalarında bu kadar fazla ışık kullanımını tavsiye etmiyoruz. Kullanılacaksa da mutlaka sarı ışık tercih edilmeli.

Litvanya'da Minimalist Daire

Yorum Gönder

0 Yorumlar