Pantone 2020 Yılının Rengini Seçti: Klasik Mavi

Amerika'da faaliyet gösteren, Pantone Renk Enstitüsü 2020'de öne çıkacak rengi seçtiğini açıkladı. 2020 yılının aktif rengi "Klasik Mavi" olacak. Bu renk, PANTONE 19-4052 olarak da karşımıza sık sık çıkacak. Geçtiğimiz yıllarda insanlığın huzuru ve sakinliğini kaybettiğini belirten Pantone, sakinliği, huzuru ve güven bağını aşılamak için böyle bir renk tercihinde bulundu.

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi

Pantone firmasının başkan yardımcısı yılın rengi hakkındaki düşüncelerini böyle dile getirdi:
Toplumun, rengi kritik bir iletişim biçimi olarak görmeye devam etmesi, fikirleri ve duyguları ifade etmenin, karşı tarafı etkilemenin bir yolu olarak görmesi şüphesiz ki bu renklerin kullanımında büyük önem taşıyacak. Biz bu renkleri seçerken tasarımcıların ve üreticilerin etkileyici yönlerini ve pazarlama tekniklerini kullanarak, tüketicilere rengin içerisindeki gizli anlam yükünü aşılayacaklarını düşündük.
Önümüzdeki 2020 yılında Klasik Mavi rengini hayatımızın her alanında görebileceğiz. Tekstilden, otomotive, bugün mesleğimiz olan iç mimarlığa da bu renkler damga vuracak. Grafik tasarım yönünden de etkili olacak bu renk, güvenilirlik ve tutarlık temasını da işleyecek. Daha bilinçli kullanım ve tüketimi destekleyeceğini düşünüyor, bu yeni renklerin hayatımıza şans ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz. ☺💙

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi

Yorum Gönder

0 Yorumlar