Shutterstock'tan 2021 Renk Trendleri Raporu

Shutterstock 2021'ye damgasını vuracak trend renklerle alakalı bir öngörü raporu yayınladı. Bu raporda 2021 yılında trend olacak 3 adet renk ve renk koduna yer verildi. Bu raporun, piksel veri analizlerine ve resim indirme verilerine dayandığını açıkladılar. Yılın rengini genelde Pantone Renk Enstitüsü açıklıyor. 2020 yılının rengi Klasik Mavi olarak belirlenmişti

Markalar ve ajanslar büyük bir pazar içerisinde öne çıkmak ve isimlerinden söz ettirebilmek için cesur renkler kullandılar. Ancak 2020 yılı ve yaşanan Pandemi sebebiyle bu stratejik hamleler pek ses getiremedi. 2020'yı geride bırakmak üzereyken, Shutterstock Kreatif Direktörü Flo Lau, yeni yılda önceki yılın tüm kötü enerjisini unutmak için "umut dolu" renkler kullanılacağını söylendi.

Shutterstock'tan 2021 Renk Trendleri Raporu

Shutterstock Tarafından 2021 Yılının Öngörülen Trend Renkleri

Şampanya Beyazı #FAEBD7
Güzel bir başlangıç yapma arzusunu alevlendiren yumuşak ve parlak bir beyaz renk tonu. Önümüzdeki yıl çeşitli tasarımlar içerisinde karşımıza sıkça çıkacağı öngörülüyor.

Shutterstock'tan 2021 Renk Trendleri Raporu

Fortuna Gold (Şans & Altın) #DAA520
Hayatta yaşadığımız tesadüf olayları ve mutluluğu temsil eden zengin bir altın renk tonu. Bakınca içimizi sıcacık eden bir renk açıkçası. Önümüzdeki yılın iç mimari projelerinde ve çeşitli grafik tasarımlarında karşımıza çıkacağı öngörülüyor.

Shutterstock'tan 2021 Renk Trendleri

Medcezir Su Yeşili #2F4F4F
Sarının ve mavinin birleşimiyle ortaya çıkan derin bir su yeşili. Okyanusların temizliği ve eşssizliğini ifade ediyor. Bu su yeşili tonu ile birlikte iç mimari projeler üzerinde harika bir kontrast uyumu yakalayabiliriz.

Shutterstock'tan 2021 Renk Trendleri

Bununla beraber, Küresel Renk Trendleri
Küresel Renk Trendleri

Küresel Renk Trendleri
Küresel Renk Trendleri

Kaynak: Shutterstock Blog

Yorum Gönder

0 Yorumlar