Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?

Yoğun geçen günün ardından oturma odasındaki berjere kendimizi attığımızda, günün tüm yorgunluğunu unutmak isteriz. Bunun için de iç mekanın stressiz ve huzurlu bir ortam olması gerekmekte. Bugün yaşam alanlarınızda, huzurlu bir oturum-gezinim alanı nasıl oluşturulur bunları konuşacağız. Elbette bu rehberi çalışma alanlarınıza da uyarlayabilirsiniz.

Dağınıklığı Azaltmak
Gerekli olmayan materyallerin yaşam alanlarından çıkarılması, kullanım alanını genişletecek, sizlere daha ferah bir oturum-gezinim alanı oluşturacak. Ne kadar çok eşya bulundurursanız, hareket alanınız o denli kısıtlanacak ve sizleri huzursuz edecektir. Gereksiz eşyaları ve dağınıklığı azaltmanız, huzurlu bir ortam oluşturmak için en önemli etkenlerden biri.

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?
Proje Sahibi: Binetti

Yeşil Detayları
Son zamanlarda yaşam alanlarında dikey bahçe ve yapay bitkilere sıkça rastlıyoruz. Yeşil detayların, iç mekanlarda dağınıklık yaratmadan tercih edilmesi ortaya hem şık projeler çıkarıyor, hem de kullanıcılara görsel zevk sunuyor. Bu tarz çalışmalar iç mekanınıza, yaşam alanlarınıza ve çalışma alanlarınıza dinginlik katıyor ve sizlere huzurlu bir ortam oluşturuyor.

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?

Uçan Raflar
Evlerimizde biblo, obje, vazo ve saksı gibi birçok materyal bulunduruyoruz. Bunlar genelde kahve sehpası, konsol veya tv ünitesinin üstünde tercih ediliyor. Fazlalığı ortadan kaldırıp, daha şık ve temiz bir sergi alanı elde etmek için çoklu uçan raflar tercih edebilirsiniz. Bu uçan rafları simetrik veya asimetrik olarak konumlandırabilir, tüm materyallerinizi tek bir noktadan vurgulayabilirsiniz. Bu iç mekanda derli-toplu bir görünüm ortaya çıkaracak, kullanıcıların ve misafirlerin "acaba bir şey devirir miyim?" diye düşünmeden daha rahat hareket etmesini sağlayacak. 😊

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?

Değişen İhtiyaçları Göz Önünde Bulundurun
Bir iç mekan oluştururken gelecekteki mekansal gereksinimleri dikkate aldığınızdan emin olmalısınız. Büyüyen bir ailenin ihtiyaçlarını daima göz önünde bulundurmalısınız. Geleceğe dönük mobilyalar tercih etmeli, misafirlerinizi rahat ağırlayabileceğiniz büyüklükte-küçüklükte ürünler kullanmalısınız. İç mekanınız ile uyumsuz boyutlarda mobilya tercih etmek hem alanı kısıtlayacak hem de sizleri huzursuz edecektir.

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?

Televizyon veya Ünite Şart Değil
Yurt dışındaki projeleri incelediğimiz "Dünyada İç Mimalık" yazı dizimizde yer verdiğimiz projelere dikkatli bakarsanız, oturma alanlarında bulunan teknolojik aletlerin, minimum sayıda tutulduğunu veya hiç kullanılmadığını görebilirsiniz.

"Olur mu ben televizyon izlemeden yapamam" diyorsanız, televizyonu duvara sade bir şekilde asabilir, göz yorucu ve dikkat dağıtıcı televizyon ünitelerinden kurtulabilirsiniz. Gelişen mobilya teknolojisi sayesinde yakın zamanda gizlenebilir modüler televizyon üniteleri de çıktı. İnceleme yaptığımız yazı dizilerimizde bir gün bu konuyu da işleyeceğiz.

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?
Proje Sahibi: HUDSON DESIGN

Aydınlatma
İç mekanlarda ışık belki de en önemli unsurdur. 3 boyutlu iç mimari proje çizilirken bile ışık ayarına saatlerimizi harcayabiliyoruz. Yaşam alanlarınızda daha huzurlu ve sakinleştirici bir ortam istiyorsanız sarı ışık veren ampuller tercih etmelisiniz. Sarı ışık ve beyaz ışık arasındaki fark iç mekanlarda önemli bir unsurdur.

Huzurlu Bir Yaşam Alanı Nasıl Oluşturulur?
Proje Sahibi: Faryearny Building Services

Yorum Gönder

0 Yorumlar