takipçi satın al

Santomate Restoranı

Dünyadan iç mimari projeler incelemesi gerçekleştirdiğimiz yazı dizimizin bugünkü misafiri, Santomate Restoranı. Morelia şehrinde bulunan restoranın, orijinal binası geçen yüzyılın ortalarından kalma. Çeşitli restorasyonlar ve ufak tadilatlar görerek günümüze kadar gelmeyi başarmış.

Santomate Restoranı

Restoran için tasarlanan ilk yaklaşım ve fikir, 3 mülk arasında hem mekansal hem de görsel olarak bir ilişki ve bağlantı oluşturmak olmuş. İç mekandan ara mekanlara geçiş sağlanmış ve bir veranda üzerinde bahçe servisi oluşturulmuş. Renk yelpazesi, bölgenin sırlı çanak çömlek işlerinden destek almış, yeşil, mavi ve sarı tonlarını da bolca görebilmekteyiz. Santomate, kullanıcının iç mekanı dolaşırken yavaş yavaş deneyimleyeceği ve keşfedeceği bir iç mekan olması üzerine planlanmış.

Santomate Restoranı

Santomate'ye Patzimba Caddesi'ndeki dar kapıdan girdiğinizde sizleri koyu yeşil renklere sahip bir fuaye, karşılıyor. Bu iç mimari projede, doğallık kavramının sorunsuz bir şekilde çalıştığını hemen anlamak mümkün. İç mekanda şöyle bir ilerlediğimizde, iç mimaride bütünlük kavramı hakkında fikirler edinebiliyoruz. Doğal ortam içerisinde yepyeni konseptlerin türetilebildiğini de görebilmekteyiz.

Santomate Restoranı

Barda, el yapımı kavisli aydınlatmalar ve içki rafları görüyoruz. Zeminde ve bar tezgahında yeşil ve beyaz tonlu seramikler tercih edilmiş. Bardan, ortada duran büyük ağacın yapraklarıyla uyum sağlamak için yeşille yıkanmış büyük orta avluyu görebiliyorsunuz.

Santomate Restoranı

Santomate Restoranı

Santomate Restoranı

Santomate Restoranı

Avluda oluşturulan bahçe kısmında tamamen doğal bir yaşam alanı sağlanmış. Yeşil detaylar gözümüze net bir şekilde çarpıyor. Bar tezgahında kullanılan seramik formlarından, yemek masaları tercih edilmiş.

Santomate Restoranı

Yorum Gönder

0 Yorumlar