En İyi 3ds Max Pluginleri

3ds max ile proje çizimlerimizde bazı pluginler yani eklentiler gerçekten işimizi kolaylaştırabiliyor. Bugün en iyi 3ds max pluginleri hakkında bir derleme yaptık. Bu yararlı 3ds max pluginleri sayesinde, projelerinizi çizerken daha hızlı çözümler elde edebileceksiniz. 3ds max pluginler nasıl kurulur? 3ds max pluginleri nasıl indirilir? Gibi sorularınızın da cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz. Sizler için çizim programları üzerine yaptığımız tüm incelemeleri bu kategorimizden takip edebilirsiniz.

En İyi 3ds Max Pluginleri

En İyi 3ds Max Pluginleri

FloorGenerator
Gerçekçi zemin oluşturmak adına mutlaka kullanmanız gereken bir eklenti. Ayrıca plane komutu ile duvarlar üzerinde de seramik oluşturabiliyorsunuz. Floor Generator indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sigershaders
Hazır materyal ve texture arşivi diyebiliriz. Ticari bir iş yapmıyorsanız; bu hazır materyal presetleri ile renderlar alabilirsiniz. V-Ray render ve corona renderer ile entegrasyonlu. Sigershaders indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sweep Profile
Projelerinize otomatik süpürgelik ve kartonpiyer tavan oluşturmanıza yarayan eklenti. Programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Relink bitmaps
Çeşitli 3d arşiv kütüphanesi bulunduran sitelerden indirdiğiniz dosyaları tek tek çekmek yerine topluca çekmenize yarayan oldukça kullanışlı bir eklenti. Kesinlikle tavsiyemizdir. Relink bitmaps 3ds max sürümü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. (Direkt indirme linkidir.)

Peki bu eklentileri nasıl kuracağız? Yani 3ds Max plugin nasıl kurulur? Bundan bahsedelim.
Verdiğimiz linkler, eklentilerin resmi internet siteleri. Orada programı indirmeden önce detaylı bir şekilde bahsediliyor. Ancak biz yine de genel olarak 3ds max plugin nasıl kurulur kısaca bahsedelim.

İndirdiğiniz pluginler .dlm .dlr şeklinde uzantılar olarak gelir. Bu eklentileri C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 20--\Plugins içerisine bıraktığınızda eklentiler kullanıma hazır olur. Sigershaders tarzı programlar için buton ataması yapmak gerekiyor. Buton ataması gerektiren tüm eklentilerin resmi internet sitelerinde görseller mevcut. Yine sormak istediğiniz tüm sorularınızı yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

Sizlerin de tavsiye ettiği işe yarar eklentiler varsa yorum bölümünde bahsedebilirsiniz. Bir sonraki incelemelerimizde görüşmek üzere.

Yorum Gönder

0 Yorumlar