takipçi satın al

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Bildiğiniz üzere Corona virüs pandemisinin potansiyel etkisi netleştikçe, restoranlar ve barlar kapanan ilk yerler oldu. Ancak artık yavaş yavaş, kontrollü hayata geçiş yapılıyor. Peki sosyal mesafeli restoranlar nasıl olmalı? Ya da sosyal mesafeli restoran projeleri nasıl tasarlanmalı? Bugün bunlar üzerine, derlediğimiz örnek projeleri sunacağız. Buna ek olarak dünyada sosyal mesafeli restoran konsepti adına çok değişik fikirler ortaya çıktı. Hala da çıkmaya devam ediyor, yazımızda bu örneklerden de bahsedeceğiz.

Sosyal Mesafeli Restoranlar🍹

Mediamatic ETEN, Amsterdam

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Amsterdam'daki Mediamatic ETEN, müşterilerin cam muhafazalarda oturmasına izin veren "ayrı seralar" çözümünü tercih etmiş. Restoran çalışanları, misafirlerine, uzun ahşap tahtalar üzerinde yemeklerini servis ederken yüzlerinde koruyucu maskeler ve eldiven kullanmayı ihmal etmiyorlar.

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Kaynak: Reuters

Mankenler, The Inn at Little Restoranı, Washington
Bu restoran, içeriyi 1940'lı yıllara ait kıyafetler giyen mankenlerle doldurarak yaklaşan açılışına hazırlanıyor. Tiyatroları ve göz alıcı ortamı ile bilinen restoran, mekanı daha az boş hissettirmek adına böyle değişik ve komik bir fikirle karşımıza çıkmış.

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Cafe Rothe, Sosisli Mesafe? 😂
En değişik, en komik sosyal mesafe çözümlerinden biri de Almanya'dan geldi. Yaz turizm sezonuna hazırlanılırken, sosyal mesafeyi teşvik etmek için böyle değişik bir çözüme başvuran kafe sahipleri, 1.5 metrelik bir mesafenin korunmasının ne kadar zor olduğundan söz etmiş. Görünen o ki; havuz ve denizlerde görmeye alışık olduğumuz, dilimize deniz sosisi, deniz makarnası olarak geçen ürün, sosyal mesafe konusunda önemli rol oynuyor. 😂

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Kaynak: CNN

Five Dock Dining, Karton Çözümleri, Sydney
Modern İtalyan restoranı olarak bilinen Five Dock Dining firması da değişik sosyal mesafe fikirleri uygulayanlardan. Müşterilerin karton kesimleri, restoran içinde rastgele koltuklara yerleştirilmiş. Sosyal mesafeye dikkat çekmek için böyle bir çözüme başvuran firma, misafirlerini tekrar ağırlayacağı zaman bir masa mesafe yerleştirileceğini belirtmiş.

Sosyal Mesafeli Restoranlar

Kaynak: 7news

Bireysel Siperlik, ABD'de Bir Yerel Restoran

Sosyal Mesafeli Restoranlar

3d printerların ürettiği siperliklerin daha büyüğünü düşünün. İşte tam olarak onun tercih edildiği ve gerçekten çok havalı görünen bir çözüm daha. 😂 ABD'de yerel bir restorantta aktif olarak kullanılıyor. Bu tarzda sosyal mesafeli restoranların her geçen gün giderek arttığını görüyoruz. Ülkemizde de benzer, yaratıcı sosyal mesafeli restoranlar görmeyi ümit ediyoruz.

Kafe ve restoran projeleri incelediğimiz yazı dizimizi, buradan takip edebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar