takipçi satın al

Kaliteli İç Mekan Yaratmak

Yurt dışında yapılan bir araştırmada, feng shui uzmanları ve iç mimarlar tarafından ortak fikirler tasarlanan projelere şahit olduk. Evinizi, ofisinizi kısacası yaşam alanlarınızı, taze ve uyarıcı bir ortama dönüştürmenin basit ve ucuz yolları bulunuyor.

Bizler de iç mekanlarınızı canlandırmak adına sizler için birkaç ufak püf nokta derledik. Kaliteli iç mekan, kaliteli yaşam demektir. Evlerinize moral yüklemek adına neler yapabilirsiniz gelin birlikte inceleyelim.

Kaliteli İç Mekan Yaratmak

Yeşillendirin ve Arındırın
İç mimarlıkta yeşil detaylarını hepimiz severiz. Kimi kaktüs tutkunudur kimi yapay bitki tercih eder. Bizim için bir farkı yok. İç mekanlarda bitki kullanımı son yıllarda yapay bitki çözümleri ile daha da arttı. İç mekanları kaliteli bir yaşam alana dönüştürmek ve ruhunuzu arındırmak, beslemek adına iç mekanlarınızda mutlaka yeşile yer verin.

Kokularla Canlandırın
Koku, ruh halinizi canlandırmanın ve sizi pozitif yönde etkilemek adına oldukça güçlü bir araçtır. Günümüzde en çok mobilya mağazalarında karşılaşırız bu tarz kokularla. Siz de evinizde, mevsime özel taze ve canlı kokular tercih edebilirsiniz. Bu tarz koku kullanımları, iç mekanlarınızın kalitesini de doğrudan arttıracaktır.

Kişisel Özel Alan
Çevresel psikoloji.. İç mimarlığın bizce en büyük faktörü. Her bireyin kendine özel, bireysel özgürlük alanı olmalı. İç mekanınızda kaliteli zaman geçirmek adına, kendinize mutlaka bir özel alan yaratmalısınız. Öncelikle bu alanı ne için kullanacağınızı analiz edin. Çalışma alanı mı? Dinlenme alanı mı? Ardından bu iç mekanların vurgusuna ve kendi zevkinize göre ürünler, materyaller tercih edin.

Doğal Işık Vurgusu
Hadi açın perdeleri. Doğal ışık gibisi var mı? Bilirsiniz, atalarımız bile söylemiş; "güneş girmeyen eve doktor girer" diye. 😊 3 boyutlu projelerden aşina olduğumuz bir durumdur bu. Çizdiğimiz 3 boyutlu projelerde, doğal ışık kullandığımızda render kalitesinin de doğrudan arttığını görürüz. Bu durum, çizim programları üzerinde nasıl işe yarıyorsa, gerçek, günlük hayatımızda da bir o kadar etkileyicidir. Doğal ışığın iç mekanlarınıza dokunmasına izin verin.

Düzen Çok Önemli
İç mekanlarınızda düzen ve tertip, kaliteli yaşam alanlarının kilit anahtarıdır. Fazlalıklardan kurtulun, depolama alanları oluşturun. Bu günlerde zaten evdeyiz ve bunun için fırsatımız var. Biz internet sitemizde ufak alanlar için çözümler paylaşmaya devam ediyoruz. En yakın zamanda küçük alanlarınız için yaratıcı depolama fikirleri derlemiştik. Buradan okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar