Ev Ofisi Nasıl Olmalıdır?

Halen, Covid-19 etkilerini yaşıyoruz ve bugün ev ofisi belki de en çok ihtiyacımız olan şey. Yurt dışında WFH dediğimiz yani evden çalışma durumu son yıllarda zaten epey artmıştı. Ülkemizde ise genelde freelance çalışanlar ev ofisi kullanıyor. Peki, İdeal ev ofisi nasıl olmalıdır? Bugün bunlar üzerine 3 temel ipucu derledik.

Ev Ofisi Örnekleri

Alanınıza Sadık Kalın
Bugün ev ofisi dediğimiz durum, mutfakta bile gerçekleştirilebilir. Evinizde çalışmak için, hangi noktayı seçerseniz seçin, özel ve işlevsel bir çalışma alan oluşturduğunuzdan emin olun. Yeterli aydınlatma, rahat bir sandalye, görüntülü görüşmeler için güzel bir arka fon, ev ofisinize yeterli derecede işlevsellik yükleyecektir. Bunun yanı sıra kaliteli iç mekan yaratmak, işlerinizin kalitesini de doğrudan arttıracaktır. Seçtiğiniz alanı ertesi gün değiştirmeyin ve ofisinizi her zaman tek bir yere konumlandırın.

İlham Panosu
Duvarlar size ilham verebilir! Gözünüzü dinlendirmek adına kafanızı kaldırdığınızda, duvara astığınız panoya şöyle bir bakın. O panoda en sevdiğiniz insanların, evcil hayvanınızın ve en önemlisi hedeflerinizin fotoğrafları, notları bulunsun. Bu durumun, üzerinizde pozitif ve canlandırıcı bir etkisi olacağı aşikardır. Görüş alanınızda bu tarz ufak detaylar, kaliteli iç mekan yaratmanıza olanak sağladığı gibi, hedeflerinize doğrudan gidişinizin de anahtarı olacaktır.

Düzen ve Tertip
Bunu her zaman dile getiririz. Düzenli bir iç mekan, kaliteli yaşamı beraberinde getirir. Çalışma masanızı ve çevresini düzenli tutmak, çalışma verimliliğinizi arttıracaktır. Ayrıca yurt dışında "declutter" olarak bilinen taktik ile gereksiz ve kullanmadığınız eşyalarınızı hayatınızdan çıkartabilirsiniz. İç mekanınızı minimum eşya ile hem düzenli ve estetik bir görünüm kazanır hem de disiplinli bir görüntü oluşturur. Disiplinli bir çalışma alanı, ev ofislerinizde başarıya ulaşmanız için biçilmiş kaftan olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar