takipçi satın al

Dünyadan İç Mimari: Co+in Tarafından Öğrenciler İçin Stüdyo Daire

Dünyadan iç mimari projeleri incelemeye devam ediyoruz. Eğlenceli ve ilham verici bu yazı dizimizin tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Bugünkü konuğumuz Co+in Collaborative Lab isimli iç mimarlık firması tarafından tasarlanan bir stüdyo daire. Bu daire okul ve kampüs arasında kolayca gidip gelmek için kalacak bir yere ihtiyaç duyan öğrenciler için tasarlanmış.

Öğrenciler İçin Stüdyo Daire

Mekanda öğrenci hayatı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş ancak bunun yanında bizim ülkemizde görmeye alışık olduğumuz düşük düzeyli öğrenci evlerinden farklı bir lüks kavramı mevcut. Mekan kitap okuyarak bir fincan çay veya kahvenin tadını çıkarmak veya arkadaşlarla günün tadını çıkarmak için yeterli bir alana sahip. Çok sınırlı m2'ye sahip olmasına rağmen bu tarzda birçok çözümün çalıştığını görmek mümkün.

Dairede siyah tonlu malzemeler, sıcak ve ev ortamını aratmayan ışıklar tercih edildiğini görüyoruz.  Pencere kenarında bulunan gündüz yatağı olarak nitelendirebileceğimiz bir alan, ek depolama alanları, toplantılar ve sosyal aktiviteler için uygun ve ergonomik ölçülerde masalar da olduğunu görebiliyoruz. Dairenin ufak olması türlü aktiviteler ve manzaranın tadını çıkarmak için engel değil. Bunu net bir şekilde fark edebiliyoruz.

Dairenin geri kalanına baktığımızda baskın beyaz, o tonda mermer ve beyaz dokular görebiliyoruz. Yer yer kullanılan gri ton, alanın soğukluğunu azaltmaya da yardımcı olmuş. İç mekanı dolgunlaştırmak adına mutfak dolaplarında nane rengi tercih edilmiş. Dışarıdan gelen doğal ışığın vurgusu ile renklerin bir bütün olarak harika göründüğünü söylemek mümkün.

Sizleri dairenin diğer fotoğrafları ile baş başa bırakırken, ülkemizde de bu tarzda öğrenci evleri görmeyi temenni ediyoruz. 😊

Öğrenciler İçin Stüdyo Daire


Öğrenciler İçin Stüdyo Daire

Öğrenciler İçin Stüdyo Daire

Yorum Gönder

0 Yorumlar