takipçi satın al

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'den Bir Okul

Sarit Shani Hay tasarım ve iç mimarlık stüdyosu, Tel Aviv'de kapsamlı bir okul projesi gerçekleştirdi. Dünyadan iç mimari projeleri incelediğimiz serimizde, bugün bu projeyi yani BIKURIM okulunu ele alacağız. Keyifli okumalar.

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Stüdyo iç mekanı tasarlarken, okulun iç mekanlarını ve mobilyalarını komple ele aldı. Herkes için çalışan bir ortam yaratmayı hedefleyerek, öğrenme modelini desteklemek üzerine tasarlanmış. Yaklaşık 2.000 m2 gibi bir alanı kapsayan bu okul, her çocuğun kendine özgü ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmakta. Özellikle engelli öğrencilerin dersliklere ulaşmada ve derslik içerisinde sorun yaşamaması adına bir çok entegrasyon üzerinde çalışılmış.

Okuldaki mevcut sayının yüzde yirmi beşi engelli ve çevre okulların kabul etmediği duygu durumu bozukluğu yaşayan çocuklar. Hal böyleyken, proje üzerinde iç mimaride pedagojinin önemi de üstünde durulması gereken bir nokta haline geliyor. İç mimarlık stüdyosu öğrencilerin çeşitliliğini avantaja çevirmeyi hedeflemiş ve işbirliğine teşvik eden alanlarda etkileşimi sağlamak adına fikirler geliştirmiş.

Shani Hay proje hakkında şu sözleri kullanmış:
💬 "Bu proje bize tasarım ve pedagojinin ne kadar önemli olduğunu ve bir bütün olarak ele alınması gerektiğini öğretti. Bu okul projesi, tasarımı sosyalleşme adına bir araç olarak kullanabileceğimizi ve tüm çocukların bir arada birbirlerinden bir şeyler öğretecek alanlar yaratmaya teşvik etti. 

Tasarım süresinde konsept geliştirme ve özel ihtiyaçları karşılama adına pedagoglar ve konu hakkında bilgiye sahip olan uzmanlarla görüşüşen firma, birleştirici eğitim felsefesi ve deneyimsel öğrenimi teşvik eden ortam yaratmaya çalışmış.

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

İç mekan çocuklara aidiyet ve empati duygusunu aşılarken, birçok yolla meşgul olmaları için ilham kaynağı oluşturuyor. Eğitim, yoga ve mediyasyon gibi özel çalışma alanları ve sınıflar görmek mümkün.

Sürdürülebilir, özel yapım esnek mobilyalar, her sınıfta bulunuyor. Sakin renklerle birlikte çocuk sağlığı için doğal ahşap ve boyasız malzemeler tercih edilmiş. Beceri alanları, işaret dilini öğrenmek adına panolar ve her tarafta görülebilecek abaküsler yerleştirilmiş. Öğrenciler okul içerisinde hareket ederken, daima bilinçaltlarına bilgi yerleştiriliyor. Bu da öğrencilerin oyun yoluyla öğrenmeyi teşvik ettiğini desteklemekte.

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul

Dünyadan İç Mimari: Tel Aviv'de Bir Okul


ilham verici okul tasarımları 
araştırma: iç mimarlık dünyası editör ekibi
kaynak: shanihay tasarım stüdyosu /bikurim inclusive school

Yorum Gönder

0 Yorumlar