takipçi satın al

Ürün İncelemesi: MENU'den Doğal Işık Destekleyici Aydınlatmalar

Aydınlatma elemanları iç mekanlara giriş yaptığımızda direkt olarak dikkatimizi çekmese de, mekansal vurguyu en çok etkileyen, belirleyen faktörlerden biridir. İç mekanlarda aydınlatmanın önemi oldukça etkilidir. Görüntü olarak görsel kalite sunmasıyla birlikte, iç mekanda "ambiyans" dediğimiz unsuru yaratan en önemli unsurdur. Bugün sizlerle MENU tasarım firmasından, Alexsandar Lazic'in tasarladığı "Reverse Table Lamp" (Ters Lamba olarak çevirebiliriz) isimli masa lambasını inceleyeceğiz.

MENU'den Doğal Işık Destekleyici Aydınlatmalar

İç mekanlarda basit ve işlevsel çözümler arayışında olan Danimarkalı tasarımcı Aleksandar Lazic, Ters Lambası oluştururken, 1970'lerde kullanılan İtalyan mermer masalarına baktı. Geometrik kısıtlamalar tarafından oluşturulan üründen ilham alan, konik traverten tabanı ve kavisli, bronz alüminyum gölge, lambanın mükemmel dengeli ifadesini tanımlamakta.

Işık, gölgesini ve tabanın kendisinden kaynaklandığı ilgi çekici bir renk oyununu ortaya çıkarmak için, ifadesinde ham olan işlenmemiş taş boyunca eşit şekilde yayılıyor. Gölgenin ve tabanın buluştuğu noktada, ışık yoğunluğunu ayarlamak için bir kısma anahtarı bulunmakta. Loş ışıktan ısınan bir LED ışık kaynağına sahip olan Ters Lamba, bir başucu masasına sıcak ışık veya kabin yüzeyine hafif bir ışık vererek çok sayıda aydınlatma ihtiyacına zarif ve karakteristik bir çözüm sunuyor.

Ürün Bilgileri
Boyutlar: H: 30 cm, *Ø: 24/10 cm
Malzemeler: Traverten, Alüminyum

Ürün Resimleri

MENU'den Doğal Işık Destekleyici Aydınlatmalar

MENU'den Doğal Işık Destekleyici Aydınlatmalar

MENU'den Doğal Işık Destekleyici Aydınlatmalar

Kaynak: MENU

Yorum Gönder

0 Yorumlar