Yurt Dışında İç Mimarlık Okumak İçin En İyi Ülkeler

Mimarlık Fakülteleri, evrensel eğitim veren sayılı fakültelerden biridir. Hangi ülkede, hangi üniversitede okuduğunuzdan çok bu süreçte hazırladığınız portföy önemlidir. Yine de eğitim açısından daha önde olan, ufkunuzu açacak üniversiteler de bulunmaktadır. İster lisans eğitimi için ister yüksek lisans veya doktora programı için başvurun elbette ki yeni bir kültüre girmiş olmak size birçok yeni bakış açısı kazandıracaktır. Peki bu yolda ilerlemek isteyen kişiler nereye gitmeli, yurt dışında iç mimarlık okumak için en iyi ülkeler hangileridir?

Yurtdışında İç Mimarlık Okumak İçin En İyi Ülkeler


İtalya 
Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan İtalya; tarih, moda, tasarım ve mimari okumak isteyen öğrencilerin her zaman ilk tercihleri arasındadır. 1088 yılında Avrupa’nın ilk modern eğitim merkezi olan Bologna Üniversitesi ile birçok bilim adamı, ressam ve mimardan oluşan sayısız mezunlarıyla öğrencileri kendine çeken İtalya, yaratıcı yaklaşımlara olan teşvikleriyle de dikkat çekmektedir. Mimari tarihi yapılan denilince akla gelen yapıların çoğu da ülke sınırları içerisinde yer almaktadır.

İngiltere 
Başkenti Londra ile dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olan İngiltere, biraz da dilinin İngilizce olmasından dolayı öğrencilerin tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Kültür, mimari ve tarihin merkezi konumunda olan İngiltere, yapısı bakımından tasarım odaklı bir ülkedir ve bu alanlarda önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Amerika
Avrupa’daki gibi köklü bir tarihe sahip mimari yapıları olmasa da her alanda olduğu gibi tasarım ve mimarlık alanında da eğitim açısından önde gelen ülkeler arasında yer almaktadır. Modern mimarinin en güncel örneklerine sahip Amerika’da tasarım ve mimarlık okumak isteyen kişiler için birçok üniversite ve mezun olduktan sonra çalışmaları için bu alanlarda birçok kurum bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar