takipçi satın al

Yapı ve Binalara Göre Uygulama Farklılıkları

Genel tanımıyla anlatmak gerekirse, Yapı uygulamaları denildiğinde akla yapı mimarı ya da başka bir deyişle “mimar” kelimesi gelmektedir.

Uygulama farklılıkları ise bundan çok daha karışık ve farklıdır. Yapı mimarı kullanmış olduğu uygulamalarla toprak zeminden başlayarak bir plaza, okul, hastane ya da konut yapabilecek durumdayken, iç mimar bu yapıların bireysel olan kısımlarının yerde bulunan süpürgelik kısmından tutun, duvara asılacak saate ya da tavana asılacak olan tüm detayları ile ilgilenmektedir. Yapı Mimarı tasarladığı binaları işin ehli olan ustalara yaptırıp başlarında beklerken, iç mimarlar ise bilgisayar veya kroki ortamında çalışmaya başladıkları andan itibaren konut tasarımına geçmekte, krokilerin ardından tasarlanan projenin uygun bir şekilde ilerlemesi için iş bölümüne göre uzman sayılabilecek kişilere parça parça yaptırır, tercihe göre seçilecek eşyaları mekan sahibi ile seçmekte ve gerekli görüldüğü taktirde tasarımlar üzerinde başka değişiklikleri yapmakta, gerekli olduğu taktirde ise atölye, fabrika gibi yerlerde tam olarak istedikleri ürünün imalat aşamasında fiilen görev yapmaktadır.

Yapı ve Binalara Göre Uygulama Farklılıkları

Zaman geliştikçe şahısların ilgi alanı, bilgi, yapıların tasarısı gibi hususlar da gelişmekte ve daha çok bilgiyle daha estetik ve yaşanabilir alanların dizayn edilmesi talepleri de artarak devam etmektedir. Bir yapıya giren iç mimar sizin için her şeyi düşünüp, araştırıp dizayn edebilir. İç mimarın girdiği ve mesleğini icra ettiği ikametlerde florasan dahi göremezsiniz. Görsellik, işlevsellik ve estetik açıdan birçok dokunuş sergilenirken, yapının sahipleri ise yalnızca heyecan içerisinde bekleyerek iç mimara anlattığı şekilde bir ürünün ya da ürün grubunun çıkıp çıkmadığını kontrol etmek düşmektedir. Genellikle iç mimarın elinin değdiği her alanından, ihtişam ve estetik görünmekte, gören herkesin ilgisini çekip kendisine hayran bırakmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar