İç Mimar Olmak İçin Özel Yetenek Gerekli Midir?

Sadece iç mimar değil mimar olmak isteyen kişilerin de en çok korktuğu ve merak ettiği durum budur. Güzel resim çizmek, el yeteneğine sahip olmak öğrencilik hayatınızı kolaylaştıracak bir durum olsa da iç mimar olmak için özel yetenek gerekli midir sorusunun cevabı hayır, değildir.

İç Mimar Olmak İçin Özel Yetenek Gerekli Midir?

İç mimarlık bölümüne birçok üniversite özel yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır. Fakat bununla birlikte İTÜ, ODTÜ gibi alanında oldukça başarılı üniversiteler ÖSYM puanıyla da öğrenci almaktadır. Üniversitelerin hem özel yetenek hem de ÖSYM kontenjanı bulunmaktadır. Bundan 15-20 sene önce özel yetenek mimarlar için önemli bir yere sahip olsa da teknolojinin ilerlemesiyle ve program geliştiricilerin de katkısıyla dijital ortamda neredeyse bire bir aynılarını dizayn edebilmek artık mümkündür. Günümüzde 3 boyutlu düşünme yeteneği ve hayat gücü özel yeteneğe baskın hale gelmiştir diyebiliriz.

İç Mimarlar Çizim Yeteneğini Nasıl Geliştirir? 
Birçok üniversite için özel yetenek önemli değil ama sizin hayalinizdeki üniversite iç mimarlık bölümüne özel yetenek sınavı ile alıyor diyelim. Geleceğin iç mimar adayı olarak çizim yeteneğinizi nasıl geliştirebilirsiniz?

Çizim yeteneğinin geliştirilmesindeki ilk basamak teknik çizim yeterliliğidir. Öncelikle teknik çizimi ve bu konuyla ilgili detayları araştırmanızı tavsiye ederiz. Bir diğer adım olarak ise isterseniz videolar izleyerek isterseniz bir kursa yazılarak pratik yapmanız büyük öneme sahiptir. Nasıl ki bir enstrüman çalmak için sürekli pratik yapmak gerekiyor bir el yeteneği kazanmak için de aynı özveri ve pratik gerekmektedir. İç mimarlık için yapılan yetenek sınavlarında genellikle figür ve mekan çalışmaları yaptırılmaktadır. Oran orantı bilginizin ve hayal gücünüzün sınandığı bu sınavlara hazırlık için son dönemde hayalinizdeki mekanları çizerek çalışmalarınızı üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar