İç Mimar Ne İş Yapar?

Mimarlık neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı olsa da birçok kişi hakkında ‘bina tasarlamak’ dışında pek bilgi sahibi değildir. Özellikle bu bilgi eksikliğinden dolayı mimarlık ve iç mimarlık çokça karıştırılmaktadır. Aslında sadece çalışma alanı olarak değil eğitim aşamasından itibaren birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Bu bilgi karmaşasını biraz azaltmak için bu yazımızda iç mimar kimdir, iç mimar ne iş yapar bu yazımızda size onlardan bahsedeceğiz.

İç Mimar Ne İş Yapar?

İç Mimar Kimdir? 
İç mimar, ev, iş yeri, kafe gibi alanların iç mekanını güvenli, işlevsel ve görsel olarak güzel hale getirmektedirler. Bunu yaparken de mekanın gereksinimlerini ön planda tutarak, aydınlatma ve renk gibi ögelerle dekore ederler. Binaların ise iç tasarımından, estetik ve işlevsel düzenlemesinden sorumludurlar.

İç mimar olmak isteyen kişilerin üniversitelerin Mimarlık Fakültelerinin İç Mimarlık bölümünden lisans derecesiyle mezun olmaları gerekmektedir.

İç Mimar Ne İş Yapar?
En basit haliyle iç mimar ne iş yapar sorusunun cevabı, insanlar için en ideal alanı yaratmaktır denilebilir. İç mimarlar ev, mağaza, kafe, bahçe gibi genellikle ortak kullanım alanlarında çalışmaktadırlar. Bu alanların yapısına göre ve kullanım amacına uygun iç tasarımlar oluşturmaktadırlar. İç mimarların genel olarak tasarım aşamasında izlediği yolları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Mekanda araştırma yaparak tasarım sürecini planlamak
  • Mekana yönelik eşya araştırmalarına başlamak 
  • Müşteri istekleri de göz önünde bulundurularak bir kroki hazırlamak
  • Kullanılacak malzemelerin listesi çıkarıldıktan sonra kalite ve fiyat araştırmaları yapmak
  • Mekanın kullanım amacına uygun fonksiyonel ve estetik tasarımlar oluşturmak

Sıraladığımız bu aşamalar yalnızca tasarım işinin basamaklarıdır. Yapılan bütün araştırmalar bir araya getirildikten sonra tasarım tamamlanmış bir halde müşteriye teslim edilmektedir. Bu aşamaların en başından teslimine kadar müşteriyle ortak hareket edilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar