takipçi satın al

Herkesin uygulayabileceği ufak ve şık tasarımlar -2-

Serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Serinin ilk yazısını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Kullanmadığımız ürünleri nasıl değerlendirebiliriz? Elimizdeki imkanlarla en şık neler yapılabilir? Gelin ikinci yazımızda hem kendi fikirlerimizden hem de çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz fikirleri, ürün ve obje tasarımlarını konuşmaya devam edelim.

1. Dünya Haritası Duvar Dekoru
Bu fikri dolabımı temizlerken buldum. Milliyet veya Hürriyet gazetesinden kuponla aldığım dev atlasımı yıllardır kullanmadığımı fark ettim. Bunu nasıl değerlendirebilirim? diye düşünürken tablo yapabileceğimi buldum. Ama sonra bunun bana özel bir fikir olmadığını gördüm ne yazık ki. Tabii uygulanmış olanlar kafamdaki fikri daha da genişletti. Siz de bunu farklı şekilde ve farklı ölçülerde uygulayabilirsiniz.

Gereken malzemeler: Çıta çerçeve (18mm veya 30mm), duralit, atlas, yapıştırıcı ve duvar sakızı. (Duvar sakızı yerine çıta üstü çivi de kullanabilirsiniz.)
Uygulanış: Çıtaların duralit ile birleştirilmesi ve tablo görünümünün elde edilmesi, dünya haritasının arkasına yapışkan sürülmesi ve duralite monte edilmesi.
2. İpli Kutu
Ayakkabı kutusunu veya herhangi bir kutuyu, koliyi atmak yerine bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Gereken malzemeler: Kutu veya koli, hasır ip (konfeksiyoncularda, terzilerde ve döşemecilerde bulunabilir), beyaz renk yastık kılıfı (tercih), makas, yapıştırıcı.


3. Düğmenin Getirdiği Estetik
Bir tablo yapmak için resim çizme yeteneğinizin olması gerekmiyor. Çocukken yaz kış bacası tüten evlerden muhakkak çizmişsinizdir. Şimdi ordaki ağacı çizip, yapraklarını biraz süsleyeceğiz.

Gereken malzemeler: Tuval, boya, boncuk veya düğme, yapıştırıcı.
Eğer yok ben daha yetenekliyim ağaçla işim olmaz diyorsanız düğmeler ile bu tarz tasarımlar da yapabilirsiniz;



4. Çatala İşlev 
Eskimiş veya kullanmadığınız bir çatalınız varsa buna birkaç işlev katabiliriz. Gerek mumluk olarak gerek çerçeve olarak kullanımına devam edebiliriz.


Çatal yanına kaşık ekleyerek bir figür de yapabilirsiniz;

Gereken malzemeler: Kaşık/çatal, pense, çekiç.

5. Gökkuşağı Vantilatör
Yaz günlerinin kurtarıcısı vantilatörleri daha sevimli hale getirebiliriz.


Gereken malzemeler: Guaj boya, düz veya filbert fırça.

Serimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu seriyi takip etmek ve benzer yazıları okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar