Küçük mutfaklar nasıl değerlendirilmelidir?

Bir evin kalbi olmasa da önemli bir organı olarak görebileceğimiz mutfak, eğer normal standartların altında ise ne gibi değişiklikler yaparak kullanışlı hale getirebiliriz, ufak püf noktalar ve mini hileler ile küçük mutfaktan daha fazla verim alabiliriz bugün sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

Küçük mutfaklar nasıl değerlendirilmelidir?

Aydınlatma
Genel olarak iç mekanlarda aydınlatma oldukça önemlidir. Koyu seramik tercihlerinde, ışık rengi ve kullanılan mobilyalar ile ferah bir görüntü oluşturulabilir. Yüksek ışık alınması içeriyi daha canlı tutacaktır.

Konsept
Ufak bir yere sahip olduğumuzu kabul edip, konsept seçerken buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Eğer ufak bir alana sahipsek konsept olarak minimalist tercihi en uygun olacaktır. Sadeliğin her zaman zarifliği ve asaleti temsil ettiğini unutmayalım. Sadelik mutfakta temiz görüntüyü de beraberinde getirecektir.

Mobilya-Seramik Uyumu
Aslında iç mimarlık bunların bütününü oluşturabilmektedir. Mobilya, seramik, ışık ve süsler içerinin genel konseptini ve uyumunu bizlere sunar. Mutfakta da mobilya ve seramik uyumunun oldukça dikkatli ve uyumlu seçilmesi gerekiyor. Tezgah araları, genel zemin gibi bölümlere sık sık göz çarpacağı için küçük alanlarda çok karmaşık seramiklerin tercih edilmemesi gerekiyor.
Mobilya konusunda ufak alanlarda sade renklerin tercih edilmesi her zaman ferah görüntüyü sağlayacaktır. Zıt renklerin tercih edilmesi de sık sık yapılan ve bizimde önerebileceğimiz bir şeydir.

Sıradanlıktan Vazgeçin!
Burası sizin mutfağınız. Neden Pinterest'ten veya Google'dan açıp illa yapılmış olan bir şey üzerinden gidiyorsunuz? Özgürlüğe bırakın kendinizi. En kolay nasıl hareket edebilirim? Mutfağımda neler olsa daha mutlu olurum? Bunları sorup cevaplarsanız her şey sizin için daha kolay bir hale gelecektir. Kendi konseptinizi kendiniz yapın ve mutlaka bir iç mimarla konuşun.

Ivır zıvırın yok edilmesi
Tezgah üzerinde ne kadar çok alet edevat bulunursa o kadar göz yorucu ve rahatsız edici bir görüntü oluşur. Bunun için kullanmadığınız veya nadir olarak kullandığınız aletlerinizi mutlaka ortadan kaldırın. Kapaklı dolaplar bu aletleri saklamanız için yardımcı olacaktır. Halı ve perde kullanmamayı tercih edin. İlla olması gerekiyorsa da sade ve mobilyanıza uyumlu renkleri kartelalardan seçerek tercih edin.

Küçük mutfaklar nasıl değerlendirilmelidir?

Herkes fikir sahibi olabilir ve kendi zevkine göre yaşam alanlarını dekor edebilir. Ancak eğitim almış bir iç mimarın fikirlerine mutlaka danışın. Bu tarz konularda yardım almak için sitemizin iç mimarlarına danışabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar