İç Mimarlık Hakkında

İç mimarlık son zamanların en popüler mesleklerinden. Peki onu bu kadar popüler yapan ne? İç mimarlık nedir? Bir iç mimar ne yapar? İç mimarların çalışma alanları nelerdir? İşte şimdi bütün bu soruların cevabını veriyor olacağız.

İç mimarlar, yaşanabilir ve yaratıcı iç mekanlar tasarlarlar. İç mimarlar herhangi bir mekan tasarımında ilk araştırmalardan, yapının bitimine kadar ekibin içinde yer alırlar. Odaların birbirine göre konumundan tutun odadaki duvarın rengine kadar iş, onların sorumluluğundadır. İnsanların kendini iyi hissedebileceği işlevsel mekanlar oluştururlar. Bu mekanları, bilimsel ve teknik gelişmeleri takip ederek, güncel ve moda olan tasarımlardan ilham alarak, kendi yaratıcılıklarıyla birlikte tasarlarlar.

İç mimarlık hakkında

Bir iç mimarın üst düzey yetenekli olması gerekir. Özellikle resim yeteneğinin fazla ve insanlarla ilişkisinin iyi olması gerekmektedir. Bir iç mimar kendini sosyoloji, genel kültür ve sanat tarihi alanında geliştirmelidir. Bir iç mimarın yaratıcı olması gerektiğini söylememe gerek yok sanıyoruz ki. Kimse bir tasarımı başkasından görüp, aynısını yapan bir iç mimarla çalışmak istemez. Özgün ve güncel tasarımlar, kreatif çözümler getirmesi gerekmektedir. Sektörde en çok dikkat edilen konulardan bir tanesi budur.

İç mimarlar üniversiteden mezun olduktan sonra İç Mimarlar Odası üyesi olurlar. İç mimarların çalışma yerleri tasarım aşamasında bürolar, uygulama ve denetim aşamasında tasarımı yapılan yapılar, malzemenin yapımı aşamasında ise atölye ve fabrikalardır.

Son olarak iç mimarlık, üniversite adayları için çok gözde bir bölüm olmasıyla birlikte her geçen gün iş imkanı da artmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar