Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya iç mekanlarımızın en temel demirbaşlarıdır. Uzun yıllar kullanmanızı sağlayacak, kaliteli ürün ve kaliteli mobilya markası seçerken dikkat etmemiz gereken birçok nokta var. Yaşam alanlarınıza uygun mobilya seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Bugün bunlar üzerine konuşacağız.

Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde neredeyse her şehirde, her caddede en az bir mobilyacı bulunuyor. Bu sektörden uzak, ilk defa mobilya seçecekseniz mobilya firmalarını birbirinden ayıran özellikleri değerlendirmeniz gerekiyor. Bunları da konu başlıkları olarak derleyeceğiz. Yine aklınıza takılan sorular için her zaman olduğu gibi bizlere iletişim bölümünden veya yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Termin Süreci
Öncelikle aceleniz varsa mutlaka fabrika stoğu sormalısınız. Çünkü üretim yapan her mobilya firmasının, tarafınıza özel olarak seçilen ürünleri size ulaştırması asgari süre ile 1 ay olacaktır. Bu seçtiğiniz mobilya firmasının çalışma gücüne ve kapasitesine göre değişecektir.

Garanti Süreci
Bugün çoğu mobilya firmasında garanti kapsam süreci mevcut. Bu hususta öğrenmeniz gereken bilgi garanti sürecinin kaç yıl olduğu ve neleri kapsadığıdır. 2 yıldan 10 yıla kadar garanti hizmeti veren firmalar mevcut. Garanti sürecinin, satışı tamamlamak için söylenen bir söz olduğundan ziyade, bir sorun yaşadığınızda muhatap bulabileceğiniz firmalar tercih etmeniz tavsiyemizdir.

Malzemeyi Sorun ve Ürünlere Dokunun
Seçeceğiniz ürünlerin malzemesini satış danışmanlarına veya firma, mağaza mimarı çalıştırıyorsa mutlaka onlara teknik detayları ve malzeme kalitesi sorun. Seçtiğiniz ürünleri mutlaka deneyin ve onlara dokunun. Doğal ağaç iskeletli ve kaliteli ağaç kullanılmış ayaklı mobilyaları tercih etmeye çalışın. Ahşap görünümlü plastik kaplamalı ürünler ekonomik olsa da, elbette en kaliteli ürünler ağaç kullanılan ürünlerdir.

Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürün Yorumlarını Okuyun
Araştırma yaparken beğendiğiniz ürünün internette yapılan kullanıcı yorumlarına mutlaka göz atın. Kullanıcılar en çok neyden şikayetçiler veya herhangi bir olumsuz durum var mı bunları kontrol edin. Bu olumsuzluklar kısa sürede çözülmüş mü çözülmemiş mi bunları inceleyin. Bilinçli müşteri olmanız hem seçim sürecinizi kolaylaştıracak hem de yanlış ürün seçmenizi engelleyecektir. Aynı zamanda mağdur olmamanızı da sağlayacaktır.

Güvenilir Firmalara Yönelin
Pazarda kurumsal kimliğini kanıtlamış, müşterisine satış sonrasında da hizmet veren firmalara yönelin. Unutmayın sadece mobilya değil hizmet satın almaktasınız. Yani yukarıdaki maddemizde belirttiğimiz gibi bir problem yaşadığınızda muhatap bulabileceğiniz kurumsal bir firma tercih etmeye çalışın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar