Mermer Silimi: Mermerleri Değiştirmeden Yenilemek!

Mermer silim, abrasif gibi aşındırıcı materyaller ile zeminin, kalibre edilerek zarar görmüş yüzeyinin silinmesi yani taşlanması işlemine denilmektedir. Bu özel elmaslar(abrasiv), özel ithal makinelerle kullanılır. Bu elmaslar, makine üzerinde dönüşler gerçekleştirerek, mermerin üzerini sıyırmaktadır. Bu işlem sonucunda zemin üzerinde oluşan lekeler ve çatlaklar (derin olmayanlar) giderilir.

Doğada oluşmuş, natürel yapısı ile elde edilen mermer, kesim ve cilalama gibi işlemler sonrasında masa, tezgâh, zemin veya banko gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. Mermer ilk etapta parlak, estetik ve sağlıklı bir görüntüye sahip olsa da düzensiz kullanımına bağlı olarak, uzun yıllar sonrasında mat bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumda mermerin tekrar parlak ve canlı görünmesi için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem sağlanabilir. 

mermer silimi

Mermer Silimi ve Parlatma Nedir?
Bireysel özgürlük alanlarınızda ve diğer yaşam alanlarında, zemin, tezgâh veya kaplama için kullanılmış mermerler zaman içerisinde, mevcut estetik yapılarını kaybedebilirler. Bunun nedenleri aktif ve düzenli olarak kullanılması, günlük temizliğin düzenli bir şekilde yapılmaması diyebiliriz. Bunların sonucunda mermer doğal bir taş olarak çizilme, lekelenme ve matlaşma gibi etkiler gösterir. Fazla kullanılan mermer yüzeyler bu deformasyon etkilerini daha hızlı şekilde ortaya çıkarır. 

Mermer üzerinde düzenli bir şekilde temizlik uygulamasının yapılması oldukça önemlidir. Bu eylem, ürünün ilk günkü gibi kalmasını destekler. Mermerin tekrar canlı görünmesini sağlamak adına, daha kesin ve daha sağlıklı bir çözüm elde etmek adına mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem uygulanabilir. 

Mermer Silme Ve Parlatma Nasıl Uygulanır?
Mermer silme ve parlatma uygulamasına başlamadan önce mevcut mermerin türü, boyutu ve ne kadar süredir herhangi bir temizlik uygulanmamış olduğu gibi temel konular üzerine yoğunlaşılmalıdır. Ardından, yine mevcut mermerin temel rengi ve özelliklerine bağlı olarak seçilecek kimyasal ürünler ve parlatma taşları ile birlikte mermer silme makineleri tercih edilir.

Bu mermer silme makineleri, konuya hakim olarak eğitim almış profesyoneller tarafından kullanılmalıdır. Özel mermer silme makineleri ithal olarak temin edilmektedir. İlgili hizmetin rağbet gördüğü alanlar şu şekildedir; yaşam alanları yani evler, ofisler, oteller, alışveriş merkezleri, iş hanları-iş merkezleri, apartmanlar. Buna ek olarak dış cepheler, merdivenler, tezgahlar, basamaklar, banyo tezgahları, bankolar, masalar gibi daha birçok alan üzerinde bu işlemler gerçekleştirilebilir.

Uzun yıllardır, temizlenmesi artık neredeyse imkansız hale gelen ve kolay kolay geçmeyen lekeler, mermer silimi ve parlatma sayesinde ortadan kalkabilir. El değmeden, özel makineler ile gerçekleştiren bu silim işlemi sonrasında, parlatma için yine özel bir şekilde kimyasallar kullanarak sonuç elde edilir. 

İşlem silme, parlatma ve ardından cilalama gibi kademeli bir çözüm sağladığı için mermerde hem parlak ve yeniden ışıldayan bir görüntü elde edilir hem de korunabilecek bir mermer yapısı sağlanır. Çünkü kimyasal temizlik sağlayan bu parlatma ve cilalama hizmeti, aynı zamanda dolgu uygulama gibi bir çözüm oluşturduğu için mermer arasındaki çatlak ve çizikleri de ortadan kaldırır. 

mermer silimi

Mermer Silimi Nerede Yaptırabilirim?
Türkiye'de doğal taş restorasyon ve bakımından standartları belirleyen bir firma olan Uytaş Restorasyon, 2001 yılından bu yana, kesintisiz olarak bu konuda sizlere hizmet vermektedir. Firma, doğal veya yapay taşların bakımı; temizliği, silimi, cilalama ve parlatma işlemi yapmaktadır. Yine aynı zamanda bu uygulamalar sonrasında, ilgili bölgelerin korunması için profesyonel taş koruma ve bakım hizmeti de vermektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar