Tozsuz Sistre Cila

Tozsuz Sistre Cila işlemi ile artık toza son sloganıyla son yıllarda ülkemizde de görmeye başladığımız farklı bir cila yapma yöntemidir. 

Tozsuz Sistre Cila işlemi ile daha önce deneyimlediğiniz cilalama işlemlerinin ötesinde bir deneyim kazanacaksınız. Bir çok cilalama yönteminden önce yapılan sistre sürecinde, işlemin yapıldığı alan mutlaka tabandan tavana kadar toz oluyordu. Tozsuz Sistre Cila yöntemiyle bu olumsuz durum ortadan kaldırılmış bulunmaktadır. Tabi bu olumsuz tozlu durumdan en çok etkilenen ise işlem yapılan bölge ve bu duruma maruz kalan müşterilerdir.

Tozsuz Sistre Cila

Tozsuz Sistre Cila Nasıl Yapılır?

Tozsuz Sistre Cila yöntemi ile yıllardır alışıla gelen zımpara yönteminin son bulmaya başladığını da belirtmek gerekmektedir. Arkasında toz yığını bırakan yöntemle birlikte büyük ölçüde zımpara makinalarıydı. Çok uzağa gitmeden geriye doğru 5 – 10 yıl aralığını ele alacak olursak eski makinalarla hem tozlanma çok fazla oluyordu hem de işlem uygulanan alanların takip eden yıl içinde bir daha yapılması gerekebiliyordu.

Geçtiğimiz yıllardaki şekilde yapılan eski zımparalama yönteminde meydana gelen diğer şikayetler ise; işlem yapılan alanda kalan zımpara izleri, balanslarda oynamalar, ahşap yüzeylerde oyulmalar, köşelerin yeterince iyi olmaması ve kalorifer peteklerinin altlarının yapılamamasıydı. 

Tozsuz Sistre Cila işleminin işlem yapılacak alanların her noktasına rahatça yapılabilmesi için son yıllarda geliştirilen makinaların da desteğiyle harika sonuçlar elde edildiği de kaçınılmaz bir gerçek. Her alanda ilerleyen teknoloji gibi Tozsuz Sistre Cila sektöründeki teknolojik ilerleme ile önceki yıllarda yapılan ama hatalı değil de o zamanın teknolojisine bağlı olarak meydana gelen cilalama işlemlerinde hatalar tamamen ortadan kalmış oldu.

Yeni Nesil Tozsuz Sistre Cilalama

Hata olarak bahsedilen işlemlere değinecek olursak en başta makinelerde kullanılan zımparaların kalın olmasından dolayı uygulanan baskı ve işlemin ardından yüzeyin fazlaca törpülenmesi ele alınabilir.

Eski makinelerde kullanılan zımparaların 40, 60 veya 120 mm’ lik zımparalar olduklarını düşünecek olursak eğer yüzeyin ne kadar yıprandığını siz hesap edin.

Tozsuz Sistre Cila işlemlerinde ise artık bu şekilde kalın ya da işlem uygulanacak alana uymayan teçhizat kullanılmayarak daha ziyade işlemin yapılacağı alanın kalınlığı baz alınarak işlem yapılmaktadır. Bu şekilde yapılan işlem neticesinde ise alanların kalınlığı olabildiğince korunarak kullanım ömürleri de olabildiğince uzatılmaktadır.

Sistre cila işlemi eski ya da pis parkeler üzerinde istenilen yeni görünüm için kullanılan işlemdir. Bu cila işlemi sonrasında elde edilen görünüm ile müşteriler, yeni parkeler ile aynı şekilde bir görünüş elde ederler. Bu sayede evlerini yeniletmek isteyen ya da oda içerisindeki görünümü değiştirmek isteyen kişiler sistre cila işlemini talep edebilirler. Sistre cila fiyatları belirlendikten sonra gerekli alan için ölçülendirmeler yapılır.

Örneğin eski sistemlerle yapılan uygulamaların neticesinde, normal şartlarda çok uzun dayanması lazım olan ahşap zeminlerin daha da kısa sürede eskidiğini ve yıprandığı gözlemlenebilir. Yeni teknolojiler ile geliştirilen makineler sayesinde bu olumsuzlukların sonu gelmiş durumda.

Tozsuz Sistre Cila işlemleri için geliştirilen yeni nesil cilalama makineleri ile ahşap zeminlerin ömürleri yapılan kaliteli ve sağlıklı uygulamaların ardından ortalama 30 sene daha uzayabilir hale gelmiştir.

Tozsuz Sistre Cila işlemini alanında uzman kişilerin yapması doğru olduğu gibi işlemin talebini yapan müşterilerin de bu işlemlerin nasıl yapıldığını bilmesi doğrudur. Tozsuz Sistre Cila işleminde öncelikli olarak 40’lık zımpara kullanılmaktadır. Bunun ardından önce 80’lik zımpara ile devam edilmekte ve arından da 120’lik zımpara ile Tozsuz Sistre Cila işlemi sonlandırılmaktadır.

Zımparalama aşaması bittikten sonra ise Tozsuz Sistre Cila uygulanacak zemine dolgu verniği sürülerek işlem yapılacak yüzeyin pürüzsüz olması sağlanarak aynı zamanda ahşabın ömrünü kısaltan ağaç güvelerini öldürerek ahşabın ömrünün uzamasını sağlar.

Artık Tozsuz Sistre Cila işleminin son aşamalarına gelmeye başlanmıştır. Son cilalama işlemi yapıldıktan sonra Tozsuz Sistre Cila alan kurumaya bırakılır. Bir sonraki gün yoklama zımparası yapılarak bir kez daha iki kat cilalama yapılır. En sonunda üçüncü günde son defa üç kat cilalama yapılarak işlem sonuçlandırılır.

Tozsuz Sistre Cila işlemi bittikten sonra hem ahşap zeminlerinizin ömrünü uzatmış olacaksınız hem de daha güzel bir görüntü elde edeceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar