takipçi satın al

Ünlü Yabancı İç Mimarlar

Olumlu anlamda mimari, insan yapımı olan her şeyi güzelleştirir. Parklar, alışveriş merkezleri, iş yerleri, apartmanlar ve hatta devlet dairelerini bile. Doğadan ilham alan, yaratıcı düşünceye sahip, göze hoş gelen ve ikonik ürünler tasarlayan mimarlar, aramızdan ayrılsa bile isimleri ve tasarım dünyasına bıraktıkları çizgiler, hep yaşamaya devam eder. Bugün sizlere ünlü yabancı iç mimarlar ve mimarlar hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

En Ünlü Yabancı İç Mimarlar

Jean Nouvel
Fransız mimar Jean Nouvel, dünya üzerinde pek çok mimara ve iç mimara yol gösteren eserlerin sahibidir. Modern mimarlara kıyasla yenilikçi eserlerini, geçmişin gölgesi ile yansıtmayı sever. En çok sevilen ve beğenilen eseri; Fransa’nın Seguin Adasındaki Les Grandes Tables adlı eserdir. Bu eserde tamamı metal platformlar üzerine yerleştirdiği, konteyner yapılarla eşsiz bir mimari başarı yakalamıştır.

Frank Gehry
"Bu eser sanki bu dünyadan değil!" Bu sözü Frank Gehry’nin her tasarımına bakarken söyleyebilirsiniz. İkonik, modern, farklı ve aşırı detaycı. Sanıyoruz ki Frank Gehry bu sözlerle özetlenebilir. Mesela Lou Ruvo Center, pek çok iç mimara yol gösteren bir eser olmuştur. Yalnız onun yaptığı eserler o kadar kendine özgüdür ki, sonradan kopyalandığı zaman gerçekten komik durabilir. Uzun lafın kısası bu adam “sanki bu dünyadan değil!”

Frank Lloyd Wright
Böyle bir liste yapıp Lloyd Wright’ın adını anmadan geçmek istemedik. Öncelikle Frank Lloyd Wright resmi olarak mimar değildir! Özellikle iç mimarlık dünyasında yaptığı çalışmaları son derece değer görmüştür. Ölümünden sonra bile onun eserlerinin dünyanın pek çok yerinde benzer konseptleri hala tasarlanmak ve taklit edilmektedir. Şelale Evi (Fallingwater) onun en değerli çalışmasıdır. Günümüzde into the wild konseptinin en zengin kesimlerce uygulanmasını istediği referans çalışması olarak kullanılır.

Zaha Hadid
Son yıllarda iç mimarlık bölümü okumuş veya şu an okuyor olanlar çok iyi bilir ki; Zaha Hadid iç mimarlık dünyasında eşsiz bir yere sahiptir. Mimarlık ve iç mimarlığın bir bütün olduğunu kendisinin işlerine göz attığımızda hissedebilmek mümkündür. Kendisini 2016 yılında kaybetmiş olsak da, tasarım ve mimarlık dünyasına bıraktığı eşsiz işler ve çizgiler sayesinde kendisini anmaya daima devam edeceğiz. 

Bu değerli isimlere, tasarım dünyasına ve mimarlığa bıraktıkları eserler için teşekkür ederiz. Onlar şüphesiz ki yolumuza ışık tutmaya devam edecekler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar