takipçi satın al

TV Ünitesi Nasıl Seçilmeli

Bazı ürünler iç mekanlarınızda sanıldığından çok daha fazla yer kaplar. Tv üniteleri de bunların arasına dahil edilebilir. Her ne kadar farklı markaların, farklı ürünleri hakkında seçeneğimiz binleri geçse de bazen kendi salonumuz için doğru tv ünitesini tercih etmekte zorluk çekebiliriz. Bugün İç Mimari Danışmanlık hizmetimize gelen yaygın sorulardan bir tanesini cevaplayacağız. Yeni alınacak bir TV ünitesi nasıl seçilmeli?

TV Ünitesi Nasıl Seçilmeli

Boyutlar Önemli – Önceliğiniz Olsun
Bir tv ünitesi almak istediğiniz zaman, showroomda gördüğünüz ürün evinize tam olarak oturmayabilir. Sergilenen alanın genişliği, ışığı ve yüksekliği o üniteyi bambaşka bir güzellikte görmenize neden olabilir. Showroomlar bu konuda özenle tasarlanmaktadır. Önceliğiniz her zaman için sizin iç mekanınıza göre göre olmalıdır.

Boyut konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, öncelikle ünitenin duracağı duvarda yarım boy boşluk olmalıdır. Örnek verecek olursak 1 metrelik bir tv ünitesi yerleştireceğiniz duvarda 1.5 metrelik bir boşluk olmalı ki, satın aldıktan sonra sizde onu tam olarak ortalayarak yerleştirebilin.

Boyut konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise önünde oluşturulan boşluktur. Salonunuz için tercih edeceğiniz tv boyutu belli bir boşlukta olmazsa hem televizyon izlerken sizi memnun etmez hem de çok dikkat çeker.

İdeal Tv Boyutu ve Kullanım Amacı
Televizyonunuzun boyunu yatay olarak ölçün. Bunu 1.5 ile 2 arasında rakamlarla çarpın. Televizyonunuz ile aranızda bulunan ideal mesafe bu aralıkta olmalıdır.

Örnek vermek gerekirse 1 metre uzunluğunda (burada inch ölçüsünden ziyade metre ile hesaplamak daha mantıklı olacaktır) bir televizyonu izlemek için ihtiyacınız olan alan 1.5 metre ile 2 metre arasında olmalıdır. Bu sayede hangi duvara tv ünitesi koymanız gerektiğini daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Tüm bunlar tamamsa bu üniteyi hangi amaçla kullanacağınızın sorusuna geçelim. Burada temel nokta, mobilyanın iç mekanınınza uygun ergonomide olmasının ardından bu ünitenin kullanım amacıdır. Yani bu tv ünitesi üzerinde ürün sergilemeyi düşünüyor musunuz? Artık pek yaygın olmasa da hala yer yer kullanımına devam edilen, herhangi bir smartbox, uydu alıcısı ve çeşitli platform kutuları bu ünitede yer alacak mı? Bunların üzerinde ince bir şekilde düşünmeniz gerekmektedir.

Yardım Alın: İç Mimarlık Dünyası Ücretsiz İç Mimari Danışmanlık Hizmeti


Renk Tercihi ve Konsept Seçimi
Evinizde kullandığınız diğer ürünlerle bir ton aşağı veya yukarı renkte fark olmasında bir sakınca bulunmaz. Bambaşka bir renk paletine ve iç mekanın genel konseptine uygun olmayan bir tv ünitesi almak başlı başına bir risk anlamına gelir. Bu sebepten tv ünitesi seçimi sırasında, salon veya oturma odasının genel iç mimari konsepti üzerinden gidilmelidir.

İç mimarlık konularındaki diğer tüm ipuçlarımızı incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar