Stor Perde Temizliği

 Stor perdeler, bugün hemen hemen her iç mekanda tercih edilen bir perde türü haline geldi. Çeşitli renk seçenekleri ve modellerle iç mekanlarınıza ayrı bir hava katmak mümkün. Bunun yanı sıra bizlere sık sık stor perde yıkama hakkında sorular geliyor. Bizler de bugün stor perde nasıl yıkanır? Stor perde temizliği üzerinde nelere dikkat edilmeli bunları konuşacağız.

İstanbul Stor Perde Yıkama

Stor Perde Yıkama
Perde temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; öncelikle perdenin kumaş türünü bilmek ve ona göre uygun kimyasal temizlik ürünleri tercih etmektir. Perde dokusunun zarar görmemesi, perdenin renklerinin atmaması adına, temizlik ürünleri özenle seçilmelidir. Temizleme ürünlerinin yanı sıra kurutma biçimi de bir o kadar önemlidir.

Evde Stor Perde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
→ Stor perdeler sert yapıya sahiplerdir ve sıradan kumaş perdelerden farklılardır. Temizleme öncesinde mutlaka perdenin kumaşının darbe almamasına, kırıştırılmamasına dikkat edilmelidir.

→ Perdeyi mutlaka uygun zemine çıkarmalısınız. Yani perdenin ölçülerine göre bir zemin üzerine yerleştirmelisiniz ki, temizlik sırasında rahatça hareket edebilin.

→ Stor perde temizliği sırasında yumuşak bir fırça ve deterjan tercih edebilirsiniz. Bu eylem sırasında yumuşak hareketler ile lekeleri çıkarmaya çalışmalısınız. Sert darbeler oldukça zarar verecektir. Ayrıca temizlik sırasında sıcak su, soğuk su, sabun ve yumuşak bir bez de bulundurulmalıdır.

→ Stor perdeler yıkandıktan ve tamamen temizlendikten sonra onları kurumak için güneşe bırakabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır. Açık renkli kumaşlara sahip olan perdeler, koyu renkli perdelere göre biraz daha fazla süre ile güneşte kalabilir. Yine de sararma önüne geçmek adına makul bir sürede güneş altında bırakılabilir. Perdenin nemini, ıslaklığını kontrol ederek ne zamana kadar güneş altında durması gerektiğini hesaplayabilirsiniz.
Fakat koyu renkli perdelerde bu duruma biraz daha dikkat edilmesi gerekmektedir. Koyu renkli stor perdeler, kuruduktan hemen sonra derhal güneşten kaldırılmalıdır. Aksi takdirde renk solması problemi yaşanacaktır.

Profesyonel Stor Perde Temizliği
Kullanıcılar evlerinde stor perde yıkama yapabiliyor olsalar da; stor perdelerin en etkili ve güvenli şekilde yıkanmasını, kuru temizleme firmaları yapmaktadır. Peki bu firmalar nasıl seçilmelidir? En iyi stor perde temizliği yapan firmalar nasıl anlaşılır? Bunların detaylarına geçelim.

Profesyonel Stor Perde Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
→ Perdenizin türüne göre makinesi olan firmalar tercih etmelisiniz. İlgili görüşmelerinizde karşı tarafa mutlaka uygun makineleri olup olmadığını sorun.

→ Yine aynı şekilde perde cinsinize ve türüne göre temizleme ve kurutma seçenekleri olan firmaları tercih etmelisiniz.

→ Randevu ile çalışan, profesyonel, sorumluluk sahibi ve ücretsiz servis hizmeti olan firmaları tercih edin.

İstanbul Stor Perde Yıkama

Yorum Gönder

0 Yorumlar