Dekorasyonda Stilinizi Nasıl Bulabilirsiniz

Herkesin hoşlandığı, ona hitap eden bir dekorasyon stili yani diğer deyişle iç mimari konsept vardır. Alışkanlıklarınız, ekonomik durumunuz, evinizin büyüklüğü ve yaşam standartlarınız dekorasyon stilinize doğrudan etki eder. Peki ama hala kararsız olanlar ne yapmalı? Bu içerikte dekorasyon stiliniz hakkında bilmeniz gereken püf noktaları bir araya topladık.

Nelerden Hoşlanırım
Hoşlandığınız şeyler stilinizi doğrudan etkiler. Futbol merakı, kitap tutkusu veya çiçekleri sevmeniz sizin için küçük ipuçları olabilir. Bir kağıda hoşlandığınız şeylerden – hobilerinizden ve hayallerinizden kelimeler yazarak başlayın.

Sonrasında o konuya yoğunlaşmaya çalışın. Örnek verecek olursak; çiçekleri çok seven biriyseniz çiçek desenlerine hakim bir yastık kılıfı, yapacağı ufacık bir dokunuşla bile iç mekanınızı bambaşka bir noktaya getirebilir. Güzel olan bir tane değildir fakat sizin hoşunuza giden o parçayı bulmanız zaman alabilir.

Nerede Vakit Geçiririm
Şüphesiz kendinize ait ayrılmış bir bireysel özgürlük alanı belirlemeniz bu konuda bir diğer önemli husustur. Çok kitap okuyorsanız kitaplığınızı ve çevresini düzenleyerek başlayabilirsiniz. Tv izlemeyi seviyor ya da bilgisayar başında çok vakit geçiriyorsanız ona göre bir yol çizin. Bizim için önemli olan sizi merkeze alarak sevdiğiniz ve zaman geçirdiğiniz aktiviteler bulmaktır.

Dekorasyonda Stilinizi Nasıl Bulabilirsiniz

Örneklere Göz Atın

Hoşlandığınız şeyler ve vakit geçirdiğiniz yerlere yoğunlaştıktan sonra sizinle aynı tarzda yapılmış örneklere göz atın. Ölçülerini çıkarmaya çalışın ve ulaşılabilirliğine göz atın. Bazen ağaç dallarından yapılmış küçük bir çerçeve bile bütün odanın dokusunu değiştirebilir.

Bütünlük Önemlidir
Sizin için özelden genele doğru ilerleyen bir yenilik önemli olabilir. En çok sevdiğiniz alana özenerek yaşadığınız bütün evi yavaş yavaş bu konuda değiştirmeye başlayın. Odalar arasında çok sert renk ve stil değişikliklerinden kaçının. Spor bir oturma odanız varsa salon çizgilerinizde de buna doğru bir geçiş yapmaya çalışın. Ani konsept geçişleri gerçekten korkunç olabiliyor!

İnternette yapılan bütün dekorasyon önerileri ve çekilen fotoğrafları bir bütün olarak değerlendirmeye çalışın. Biz de bu konuda iç mimari projeleri incelediğimiz bir yazı dizisi yayınlıyoruz. Buradan okuyabilir, çeşitli iç mimari projelere göz atabilirsiniz.

Bir demirbaşın iç mekanınıza yakışıp yakışmayacağını aydınlatma – boyut ve yükseklik belirleyecektir. Bu yüzden ezbere alışveriş yapmanın sizi hayal kırıklığına uğratma ihtimalini unutmayın. Karar aşamasında ücretsiz iç mimari danışmanlık hizmetimizden faydalanın.

Aklınıza takılan her türlü soruyu yorumlar bölümünden bize sorabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar