Pantone, 2021 Yılının Rengini Açıkladı!

     Her sene Aralık ayında gelecek senenin trend rengini açıklayan Pantone Color Institute, 2021 yılının rengini, yirmi yıllık tarihi boyunca ikinci kez iki renk tonunu seçti. Ultimate Gray ve Illuminating.. 

    Pantone’dan yapılan açıklamaya göre bu renkler tüm dünyanın son aylarda tanık olduğu iki ucu simgeliyor. Bir tarafta tıpkı kayalar gibi dayanıklılığı, sertliği ve kararlığı temsil eden Ultimate Gray; öbür yanda ise güneş gibi aydınlığı, iyimserliği ve yumuşaklığı temsil eden Illuminating.

Pantone, 2021 Yılının Rengini Açıkladı!

      Moda, grafik ve iç mimarlar tarafından kullanılan Pantone Institute'un renk eşleştirme hizmetleri, tüketiciler arasında popüler olabilecek paletleri tahmin etmek için bir kaynaktır.

Pantone, 2021 Yılının Rengini Açıkladı!

       Vogue ile Pantone trend tahmincilerinden olan Presmann röportajında iki renk seçimini şu şekilde açıklıyor; 

İfade edilmesi gereken her şeyi ifade edebilecek tek bir rengin asla olmayacağı ortaya çıktı. Bunun yerine bir araya gelebilecek iki bağımsız renge sahip olmanın gerekli olduğu, hepimizin birbirimize ihtiyacı olduğu mesajını bilinçaltında iletmek ve aynı zamanda iki farklı hikayeyi anlatan bu renklerin niteliklerinin birleşimi ortaya çıkarılmaktadır.


Pantone, 2021 Yılının Rengini Açıkladı!

       Geçtiğimiz sene şahit olduğumuz ikiliği yansıtan Ultimate Gray ve Illuminating’i 2021’de modadan dekorasyona kadar hayatımızın pek çok alanında göreceğiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar