Yaşam Alanlarınızı Canlı Göstermenin 5 Yolu

Yeniliğin ve değişimin insan psikolojisine iyi geldiğini hepimiz biliriz. Yaşam alanlarınızı da yenileyip, tazeleyerek yaşam kalitenizi artırabilmek mümkün. Biz de bugün yaşam alanlarınızı yenileyebileceğiniz, içeriyi daha canlı göstereceğiniz 5 farklı yol sunacağız.

Doğal ışığa izin verin
Perdelerinizi ve jaluzilerinizi açın, doğal ışığın kaynağı ile beslenin. Güneş ışığının yaşam alanlarınıza dokunması, sizin de ruh halinizi olumlu yönde etkileyecektir. Bununla beraber yaşam alanlarınızda çok fazla pencere yoksa iç mekanı aydınlatmak ve geniş göstermek için büyük aynalar kullanabilirsiniz. Bu da farklı bir taktiktir.

Yaşam Alanlarınızı Canlı Göstermenin 5 Yolu
Görseller: Laurel & Wolf

Doğa rehberiniz olsun
Dekoratif objelerinizin arasına doğal malzemeler de ekleyin. Hasır, dokuma sepetler, doğal ahşaplı kutular ve zamansız, sade perdeler ekleyin. Toprak malzemeler de tercih edebilirsiniz ve bu taze, yenilenmiş hissiyatı iç mekanlarınızda hissedebilirsiniz. Doğa insana her zaman ilham olmuştur ve doğayı iç mekanlarımıza getirebilmeliyiz. 

Yaşam Alanlarinizi Canli Gostermenin 5 Yolu

Cesur renklerden korkmayın
Dünyadan Renkli Evler isimli içeriğimizde bundan epey söz etmiştik. Karamsar renklerin dışına çıkın ve iç mekanlarınıza neşe getirin. Turuncu, pembe, sarı, mor, mavi ve yeşil gibi renkleri korkmadan kullanın. Bu taze renklerden en az 2 tanesini kontrast uyumu ile birlikte tercih edebilirsiniz. Bu tarz canlı renklerin kullanımı, yaşam alanlarınızdaki konfor alanınızı destekleyecektir.

Yeşile Yönelin
Evinizde saksılar, çiçek buketleri, bitki bahçeleri oluşturun. Yine geçtiğimiz dönemlerde Ahşap ve Yeşilin Muhteşem Uyumlu isimli içeriğimizde yaşam alanlarınızdaki yeşil detaylarının öneminden bahsetmiştik. Canlı bitki bakamayacağınızı düşünüyorsanız yapay bitkiler ve dikey bahçe uygulamaları tercih edebilirsiniz. Yeşil renklerin iç mekanlarınıza hakim olması, içerisinin taze ve canlı görünmesine neden olacaktır.

Mobilyalarla değişim yapın
Her dönem oturma grubu değiştirilmesi hem maddi açıdan hem de iç mekanın genel konsepti açısından pek sağlıklı olmayacaktır. Bunun yerine koltuk kumaşlarınız ile oynayın. Yani oturma minderi, sırt yastığı gibi temel oturma-dinlenme elemanlarının kumaşlarını değiştirin. Bu değişimi mevsimsel olarak da uygulayabilirsiniz. Kışın tam karamsar renkler olmadan, biraz daha koyu tonlar tercih edip, bahara doğru renkleri giderek açabilirsiniz. Bu hem iç mekanınızdan sıkılmamanıza yarayacak hem de yaşam alanınızı taze görünümlü tutacaktır. 

Yaşam Alanlarinizi Canli Gostermenin 5 Yolu

Yorum Gönder

0 Yorumlar