SketchUp 2021 Çıktı

Dünyada en çok tercih edilen 3 boyutlu çizim programları listesinde ilk başları çeken SketchUp, 2021 sürümünü piyasaya çıkardı. Bugün sizlere SketchUp 2021 nasıl indirilir? SketchUp 2021 sistem gereksinimleri ve SketchUp 2021 yenilikler gibi konu başlıklarından bahsedeceğiz.

SketchUp 2021

SketchUp 2021'deki yenilikler nelerdir?
PreDesign

Modellemeye başlamadan önce tasarım araştırmanızı geliştiren yeni web tabanlı araç geliştirildi. Bu özellik sayesinde projenin gerçekleşeceği konumun bölgesel iklimini analiz etmenize ve konseptlerinizi bu şekilde geliştirmenize imkan sağlıyor. Tavan aydınlatması ve doğal ışık kaynaklarını güzelce analiz ediyor, bölgenin konumuna göre materyaller sunuyor. Mimari projeler için biçilmiş kaftan. 

SketchUp 2021 Çıktı

Live Components
Geliştirilen parametreler sayesinde, projelerinizde kullandığınız tüm modellerin boyutlarını ölçülere göre ayarlayabileceksiniz. Özellikle iç mimari projelerde daha hızlı sonuçlar elde edilebilecek bir özellik olmuş. 3d warehouse aracılığı ile indirdiğiniz hazır modelleri de projenizin ölçülerine göre adapte edebileceksiniz.

SketchUp 2021 Çıktı

Layer/Tags
Layerlar, bir diğer adlandırmayla etiket kullanımları geliştirildi. Bu sayede atadığınız etiketleri gruplar altında birleştirip, bu etiketleri filtreleme bölümü ile kolayca bulabilirsiniz. Bu özellik epeydir bekleniyordu açıkçası ve artık düzenli bir şekilde layer oluşturabilinecek. 

SketchUp 2021 Çıktı

2021 içerisinde SketchUp sürekli kendini geliştiren özellikler sunmaya devam edecektir. Bizler de çizim programı kategorisi altından sizlere bu yenilikleri ve özellikleri sunmaya devam edeceğiz.

SketchUp 2021 Nasıl İndirilir?
Programın eski versiyonunu kullananlar, mevcut programlarını açtıklarında zaten bir uyarı ile karşılaşmışlardır. O uyarıdaki indirme bağlantısına tıklayarak programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bununla beraber yeni bir sisteme kurulum yapılacaksa, SketchUp 2021 resmi indirme bağlantısı için buraya tıklayabilirsiniz.

SketchUp 2021 İndir

SketchUp 2021 Yeni Sistem Gereksinimleri
SketchUp 2021 sürümüyle birlikte MacOS 10.13 (High Sierra) ve Windows 7 ve 8 desteği kaldırıldı. MacOS 11.0 (Big Sur) ve Windows 10 destekli bir program eklendi. Yukarıda verdiğimiz resmi indirme bağlantısında, Windows 64 bit ve Mac OSX için ayrı ayrı indirme bağlantıları bulunuyor.

Kaynak: SketchUp.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar