İç Mimarlık Kitap Tavsiyeleri

      İç mimarlık bölümleri için yardımcı kaynak edinmek isteyen öğrenciler ya da boş zamanlarında okuyacak kitap arayışında olan siz meslektaşlarımız için işinize yarayabilecek kitaplar listeledik.

İç Mimarlık Kitap Tavsiyeleri

İç Mekan Tasarımı

İç Mekan Tasarımı

      Bu kitap iç mekân tasarlayan öğrencilere iç mekânları oluşturan asal öğeleri tanıtarak başlıyor. Öğelerin her birinin özellikleri tanımlanarak söz konusu öğelerin tasarım modelleri olarak seçilme ve mekânlarda kullanılma nedenleri irdeleniyor. Bu seçimleri yaparken uygulanan temel tasarım ilkeleri, bu ilkelerin kurdukları mekânsal ilişkiler ve iç mekânlarda oluşturdukları işlevsel, yapısal ve estetik nitelikler vurgulanıyor.

Mimarlıkta Teknik Resim

Mimarlıkta Teknik Resim

    Mimarlık eğitimlerinin vazgeçilmez dersi teknik resim, bu kitapla daha kolay ve anlaşılır hale geliyor. Yalnızca teknik resme ilişkin bilgileri doğrudan aktarmakla yetinmeyen kitap, teknik resmi mimarlığın proje düzenleme bilgileri, yapı bilgisi, detaylar, perspektif türleri, şantiye bilgileri, proje örnekleri, çizim örnekleri gibi alt dallarına ilişkin bilgilerle destekleyip somutlaştırarak öğretiyor.

İç Mekan Tasarımının Temelleri

İç Mekan Tasarımının Temelleri

     İç mekân tasarımının anahtar öğelerine ve temellerine bir giriş sunuyor. Başlangıç aşamalarından, üç boyutlu biçime, önemli kavramlar kolay anlaşılır; ancak detaylı bir şekilde, bu disiplinin yaratıcı olanaklarını ortaya çıkararak ele alınıyor.

Görsel İç Mimarlık Sözlüğü

Görsel İç Mimarlık Sözlüğü

      Bu kitap iç mimari ve tasarımda sıklıkla kullanılan pek çok terimi içeren bir rehberdir. Akımlardan iç mimarlık terimlerine kadar birçok sık kullanılan kelimeyi içeren sözlük, bölüme ilk başladığınızda en iyi arkadaşınız olabilir. 250‘den fazla sık kullanılan iç mimarlık ve tasarım terimi biçimlendirilmiş ve resimlendirilmiştir.

Malzeme Konuları Mimarlık ve Malzeme Pratiği

Malzeme Konuları Mimarlık ve Malzeme Pratiği

    Bu kitap, mimarlıkta malzeme ve uygulamaları üzerine uzman kalemlerin yazdığı kapsamlı makalelerden oluşturulmuş bir eserdir. Okurken mimarlıkla ilgili çok farklı bakış açıları edinme imkânı bulacağınız sanatçılar ve mimarların eserleri ile tanışacaksınız.

Çizimlerle Bina Yapım Rehberi

Çizimlerle Bina Yapım Rehberi

     Mimarlık ve inşaat sektöründeki tüm öğrenci ve profesyonellere konut ve ticari yapıların inşasında ki planlama, tasarım ve inşaat süreçlerine ilişkin temel kavramları anlaşılır bir şekilde, çizimlerle destekleyerek açıklayan, karşılaşabilecekleri her tür yapı malzemesi ve tekniği hakkında bilgi veren kitap kapsamlı bir görsel rehber niteliğindedir. 

Mimarlık 101

Mimarlık 101

     Ders kitapları genellikle mimarlık hakkındaki bilgileri konuya meraklıların bile uykusunu getirecek sıkıcı söylemlere dönüştürür. Mimarlık 101 tüm bu sıkıcı anlatımlara son veriyor ve sizi dünyanın en mükemmel binalarını keşfetmeye davet ediyor. Sadece en önemli olaylara, bina stillerine ve mimarlara yer verdiği için bu kitapta mimarlığın şaşırtıcı dünyasını keşfetmekten zevk alacaksınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar