Banyo Trendleri 2020/2021

Her yıl gelişen tasarım dünyasında iç mekanlar için farklı, yenilikçi çözümler ortaya çıkıyor. Bizlerde bu yazımızda, içinde bulunduğumuz 2020 ve gelecek yıl 2021'de banyolar için ne gibi farklılıklar olacak bunları derledik. İlerleyen haftalarda mutfak, yatak odası ve diğer iç mekanlar için de trend rehberi hazırlayacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Banyolarda Sürdürülebilirlik
Son yıllarda sürdürülebilir tasarım dünyası dikkat çekmeyi başardı. Neredeyse çoğu tasarımda sürdürülebilirlik temasının vurgulandığını görebiliyoruz. İç mimaride sürdürülebilirlik 2021 yılında da bizlerle olacak. Her sene bu tema üzerine birçok tasarım görüyoruz ve önümüzde yılda da sürdürülebilir projeler hayatımızın içerisinde olacak gibi görünüyor.

Evlerimizde doğal ve organik arayış, modern evlerin bir başka önemli yönü olan sürdürülebilirlik ile iç içe olmalıdır. Sürdürülebilirlik bugün tabii tasarım alanına göre değişkenliğe uğrayabiliyor. Çeşitli tasarımcılar ve üreticiler için sürdürülebilirlik anlamı farklı yorumlara sahip olabilmekte. Çok çeşitli olmak yararlıdır ve yaratıcılığı uyandırır şüphesiz ki. İç mimaride sürdürülebilirlik örneği olarak doğa ve ev arasında iyi dengelenmiş uyumlu bir ilişkiyi ele alabiliriz.

Banyo Trendleri 2020-2021

Kaynakların fazla tüketilmeden, doğal olarak kullanılması, iç mimaride sürdürülebilirliğin ayrılmaz bir özelliğidir. Sürdürülebilirlik ilkelerini hayatımızın her alanında her koşulunda uygulayacak teknolojilere sahibiz. Bu örnek projemizde doğal kaynakların kompozisyon vurgusunu hissedebiliyoruz. Doğal kaynak ve gezegenin en büyük nimeti su ile başarılı bir ambiyans yaratılmış. 2020 ve 2021 banyo projelerinde bu tarz sürdürülebilir içerikleri bulmak mümkün.

Banyo Trendleri 2020-2021

Dünya çapında birkaç marka, çağdaş tasarımda ve özellikle banyo tasarımında bu yönergeleri izliyor; Güzel ve etik tasarımın sadeliğini onurlandırmak, doğal malzemeleri kullanmak ve stilistik ve işlevselliğe dikkat etmek, israfı en aza indirmek. Sürdürülebilirlikten ilham alan modem banyo tasarımı, klasik dokunuşlarla çok çekici ve unutulmaz bazı özelliklere sahip olabiliyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Bu örnekteki banyo kompozisyonunun en küçük ayrıntılarına dikkat; hırdavat, musluk, malzeme seçimi, renk ve dokusal kompozisyon ile birlikte, doğal bir kucaklama ve kaynaklara karşı bilinçli bir yaklaşımla kişiselleştirilmiş. Bugün modaya uygun, şık modern tasarımın bu yönlerini sıkı bir şekilde koruyan markalar ve tasarımcılar var. Var olsunlar. 😊

Düzensiz, pürüzlü yüzeyleri ile doğal şekillerin, malzemelerin ve dokuların bir banyoya rahatlık ve keyifli bir estetik getirebileceğine dair çok şık örnek. Özellikle malzemeler doğal ve eski konsept içerikli olduğunda, taş, tuğla, beton, kil; tasarım, projenizin duyuları ve sanatsal sonuç adına verimli olabiliyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Yatak Odası ve Banyo Bir Arada
Bu ülkemizde pek alışık olmadığımız ve neredeyse hiç görmediğimiz tarzda bir trend. Ancak yenilikçi olmak her zaman bizleri mutlu etmiştir. Bugün belki sizlere de ilham olacak bu trendi inceleyelim.

Banyo Trendleri 2020/2021

Yurt dışındaki kaynakları incelediğimizde, bu konsept ve trendin iç mimari tasarım sahnesinde bir süredir yaygın olduğunu görebiliyoruz. Pitsou Kedem Architects ve Baranowitz & Goldberg Architects, kumlu bir palette, çölün saf ve rüzgarlı havasını yakalayan heykelsi detaylarda sürdürülen bu çatı katı yatak odası tasarımını tasarlamış. Banyo gördüğünüz gibi yatak odası ve arasındaki bağlantılara tamamen açık bir şekilde.

Sadece yükseltilmiş bir platform ve heykelsi değere sahip ilgi çekici çağdaş şekiller ıslak hacmi tamamlıyor. Kireç taşı ve ahşap gibi doğal olarak kullanılan malzemeler, soluk kumaşlar ve hafif duvarların yanı sıra, karakteristik ışık ve sofistike bir ortam oluşturulmuş.

Banyo Trendleri 2020/2021

Yatak odası ve banyo arasındaki esnek bağlantı için bir başka çekici çözüm, yatak odası alanına yerleştirilen ahşap panel küpü. Nildo José'nin projesi, modern konutlar için olağan dışı mekansal çözümler yaratma, modern trendin ilgi çekici bir ifadesi olmuş. Banyo içerisinde tercih edilmiş beyaz banyo bataryaları ve armatürleri, bu benzersiz banyo çözümünü özel olarak yapılmış.

Banyo Trendleri 2020/2021

Banyo Trendleri 2020/2021

Sınırlı ve ufak alanlar için başka bir tasarım yaklaşımı da Maynard Mimarlık tarafından. Yatağın hemen yanında şık bir küvet. Romantik ve bohem. Bu yatak odası ve ıslak hacim kombinasyonunda yine doğal malzeme ve armatürler tercih edilmiş.

Banyo Trendleri 2020/2021

Taş Devri Estetiği
Bunun başlık olarak biraz komik ve tuhaf geldiğinin farkındayız. Ancak en uygun başlık bu olur diye düşündük. 😅 Son yıllarda, banyo kompozisyonlarında kaba dokuların da öne çıktığını görebiliyoruz. Yaptığımız gözlemler sonucu organik varlığa ve bütünlere eğilim olduğunu gördük. Kayaların ve taşların ham özleri, yüksek teknoloji yardımı ile iç mimari projelerde tercih ediliyor. Önümüzdeki yıllar da bu tarz konseptli projeler göreceğiz gibi görünüyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Decus Interiors tarafından tasarlanan bu şık ve pembe banyoda, Crema Volet Onyx isimli bir taş bulunuyor. Bu proje için özel olarak tedarik edilen taşın doğal güzelliği, beyaz renk ve diğer dekor unsurları ile bütünlüğü yakalamış ve kesinlikle sırıtmıyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Araştırmalarımızı yaparken geçmiş projelerde iç mimari projelerde mermer detayları da sık sık dikkatimizi çekti. Her geçen yıl giderek artan bu trend, yakın gelecekte daha çok tercih edilecek gibi görünüyor. Bu örneğimizde katı bir mermer bloğundan oyulan lavabo, iç mekana karakteristik bir özellik katmış. Enzo Berti tarafından tasarlanmış.

Banyo Trendleri 2020/2021

Banyo Trendleri 2020/2021

Daha Az Ürün Daha Fazla Yaşam Tarzı
Şimdiye kadarki eğilim ve yeniliklerden, banyo endüstrisinin de değiştiğini açıkça görebiliyoruz. Banyo, daha fazla yaşam tarzı ve ihtiyaç odaklı bir bölge olmalı diyenlerin tercih edeceği türden. Doğa malzemelerle, konfor, güzellik ve rahatlatıcı renkler artık modern banyo tasarımında bir norm haline geliyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Bu örneğimizde, saf geometrik çizgiler ve zarif pastel renkler görüyoruz. Hem sanatsal hem de şık moderne sahip şık bir küvet ve lavabo içeriyor. Minimalist ve vintage bir yaklaşıma hakim. Bu tarzdaki iç mimari projeleri zaten halihazırda görmemiz mümkün. Gelecek yıllarda da bu trend adından sık sık söz ettirecek.

Banyo Trendleri 2020/2021

Bohem Stili Fayans
Fayansların pürüzlü yüzeyleri ıslak zeminler için sorun olabiliyor. Ancak el yapımı sırlı fayanslar, zor bir banyo alanı için başarılı bir çözüm oluyor. Zellige fayansları bu çözüm için biçilmiş kaftan olduğunu gördük. Zellige, ülkemizde İslami geometrik desenlerini içinde barındıran fayans türü olarak da biliniyor.

Banyo Trendleri 2020/2021

Bohem esintili bir banyo düşündüğümüzde genelde pençe ayaklı bağımsız bir küvet görürüz. Bu nedenle pürüzlü yüzeyler, genelde duvarda tercih ediliyor. Bazı pirinç ürünler ve düğümlü, saçaklı havlular, boho stilistik banyo ve karo tasarımınızda hoş bir ek olabilir.

Banyo Trendleri 2020/2021

2020 yılı içerisinde ve önümüzdeki 2021 yılında, iç mimari projelerde bu tarz temel trendleri sık sık göreceğiz. Biz İç Mimarlık Dünyası ekibi olarak sizlere en güncel ve modaya en uygun içerikleri derlemeye devam ediyor olacağız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar