ABD'li Tasarımcıların Corona Virus Hakkında Düşünceleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virus, bilinen diğer adı ile COVID-19 her sektörü etkilediği gibi, haliyle uzun süredir sıkıntıda olan iç mimarlık sektörünü de doğrudan etkiledi. Ülkemizde durumun ne olduğunu az çok biliyoruz. Peki ya yurt dışında neler oluyor? Corona Virus yurt dışındaki projeleri nasıl etkiledi? Tasarımcılar COVID-19 hakkında neler düşünüyor? İç mimarlık sektörünü neler bekliyor? Sizler için ABD'li tasarımcıların Corona virüsü hakkında düşündüklerini derledik.

ABD'li Tasarımcıların Corona Virus Hakkında Düşünceleri

Primo Orpilla, Studio O + A, San Francisco, ABD
Primo Orpilla iç mimar💬 Bir müşteriyle birlikte bir iş sahasındaydım ve birisi virüsü almış olabilecek birini tanıyordu bu 2.000 kişilik bir binadaydı. İşte böyle başladı. Projelerde herhangi bir iptal görmedim, ancak sektöre bağlı. Perakende sektörüne bağlı şirketler mağazalarını kapatıyor ve bekleme moduna geçiyor. Teknoloji şirketleri hala faaliyetlerini sürdürüyor, gelir akışları gerçekten değişmedi; aslında, bazı durumlarda patladı, bu yüzden projelerini devam ettirmek için çok mücadele ediyorlar. Bazı inşaat departmanları, hangi projelerin durdurulabileceğini değerlendiriyor ve devlet yetkilileri hastaneler ve yayın şirketleri gibi hayır demiş olsalar da, projelerin devam etmesini sağlamaya çalışıyorlar. Hala devletin dayattığı zorunlu kuralları öğreniyoruz ama her gün değişiyorlar.

Margaret Sullivan, MS Studio, New York, ABD
Margaret Sullivan iç mimar💬 İşimizin yaklaşık yüzde 90'ı New York'ta değil, bu nedenle günlük olarak, uzaktan bağlı iş akışına sahip bir ofis olarak çalışıyoruz. Artık gerçekten bir ana ofisimiz yok. En büyük sorun benim. Evde internet yok, çünkü bir işletme sahibi olarak aklı başında ve sağlıklı kalmaya çalışıyorum. Bu iyi oldu çünkü ailem Güney Carolina, Greenville'de yaşıyor ve şimdi çocuklarımın yakınındayım. Air BnB'de kalıyorum. Ama çevrede hala çok fazla insan var.

Bu yaşanan süreçte benim oynadığım rol şöyle diyor: Bu işi tam anlamıyla yapmaya devam edebiliriz, ama şu anda topluluğunuz için ne yapmanız gerekiyor? Sadece bir şeyi zorlamakla kalmayalım çünkü normal olanı da korumak istiyoruz. Bu soruyu müşterilerimize ve ortak çalışanlarımıza da devamlı soruyorum.

Eran Chen, ODA, New York, ABD
Eran Chen iç mimar💬 Günde yaklaşık 1.200 çalışanı olan büyük inşaat projelerimiz devam etmektedir. Tasarım ve inşaat belgelerindeki derin projeler çoğunlukla kesintisiz ilerlemektedir. Yeni başlayan projeler, bazıları başlıyor, bazıları duruyor. Ancak en büyük sorun gelecekteki projeler.

Biz konsept tasarımına bu hafta başlayacağız. İş adamları, herkes bir şey yapmaktan kaçındığında harekete geçme zamanının geldiğini bilir. Mimarların da hayatta kalması gerekiyor. Bir kısmı akıllı düşünüyor ve elinden geleni yapıyor. Corona Virus ile mücadelede ilk iki hafta güzel geçti. Üçüncü haftadan sonra ne olacağını inanın hiç bilmiyorum.

İç Mimarlık Dünyası ekibi olarak bu günlerin geride kalacağı umudu ile size ve ailenize sağlıklı günler diliyoruz. 💙 Röportaj yazılarımızı buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar