takipçi satın al

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Bu yazımızda Vibia firmasından Ichiro Iwasaki'nin tasarladığı yeni bir ürünü inceleyeceğiz. Geometrik formların çarpıcı etkileşimi ile tasarlanan bu lambalar, Avrupa'daki otellerde kullanılmaya başlanmış. Şimdi, yalın çizgilere, soyut sembolleri anımsatan ve bir LED ışık kaynağından güç alan "Pin" isimli lambayı inceleyelim. İç mimaride aydınlatma örneği olarak karşımıza çıkan bu projede nelere dikkat edilmiş birlikte keşfedelim.


İster tek, ister çeşitli özelliklerle kombinasyona sokulan "Pin" belirgin ve çekici bir görünüme sahip, minimalist konsept ile tasarlanmış. İtalya Puglia şehrinde birçok zeytin ağacı ile çevrili Masseria Dagilupi oteli, yeni lamba tasarımını ilk kez sergileyen yer oldu.

Otel mimarisinden hızlıca bahsetmemiz gerekirse, kalın kireçtaşı duvarları ve kemerli tavanlara sahip. Binanın yıllardan bu yana süren asırlık özelliklerinin çoğu korunuyor. Ufak çaplı rötuşlar ve restorasyon ile faaliyetine devam etmekte. Rustik odaların içerisine yerleştirilen "Pin" lambalar iç mekanda çağdaş bir görüntü sağlıyor. Oluşturduğu kontür algısı ile bir çift lamba ve bir yatağı çerçeve gibi ayırıyor.

Sadelik ile görsel zarafet ortaya çıkaran bu lambalar, iç mekanda hatta peyzaj alanlarında bile farklı konseptlerle kombin yapılabiliyor. Bizce en çok minimalist konseptler için uygun ancak belirttiğimiz gibi farklı konseptlerle de kombinasyona sokulabilir. Dairesel bir taban, küçücük bir kubbe gölgesi ile eşleşen bu lambaları tasarlayan Vibia, bu ürünü henüz 3 projede kullanmış. İlerleyen zamanlarda birçok yerde kullanılacağını öngörebiliyoruz.

Yeni lamba tasarımı Pin'in iç mekanlarda ve peyzaj alanlarında nasıl durduğuna bakalım.

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yeni Bir Lamba Tasarımı

Yorum Gönder

0 Yorumlar