Dünyadan İç Mimarlar: Hollie Bowden

Dünyadan iç mimarları ve projelerini incelediğimiz bu yazı dizimizde bugünkü konuğumuz; Hollie Bowden. Kendisi iç mimari tasarım dünyasında etkili işlere imza atarken, sanatsal yeteneğinin nereden geldiğini, onu motive eden ve stilini öne çıkaran konular hakkında, Kate Nicholson'a bir röportaj vermiş. Biz de bu röportajı sizler için Türkçeleştirdik. İç mimar adayı öğrencilerimize yol gösterecek, meslektaşlarımıza fikir ve ilham kaynağı olacak bu röportajı, keyifle okumanızı dileriz. İlerleyen günlerde, Türk iç mimarları ve yurt dışından iç mimarları incelediğimiz, röportajlarını yazdığımız yazı dizilerimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Dünyadan İç Mimarlar Röportaj Hollie Bowden

Hollie Bowden kendine özgü çizgileri olan ve risk almaktan korkmayan bir iç mimar. Kendisine zaman zaman "dekoratör" de dendiğini biliyoruz. Çünkü iç mimarlığı tam anlamıyla sanat olarak icra ediyor kendisi. Resim çiziyor, farklı stillerle iç mekanlarda sanatsal vurgularda bulunuyor. 2013 yılında kendi stüdyosunu kurdu ve o yıldan bu yana kariyerinde gözle görülebilir bir yükseliş söz konusu. FKA Twigs gibi dünyaca ünlü müşterileri ve dünyanın dört bir yanında projeleri var. Kate Nicholson ile Shoreditch kafesinde yaptığı röportajda dikkat çeken detayları sizler için derledik. Dilerseniz röportaja geçelim.

Bu merak nerden geliyor?
💬 "Ailem sürekli olarak oturduğumuz evi yeniden dekore ediyordu. Evimizde birçok antika obje ve tablo bulunuyordu. Ben ailemden dolayı kendimi her zaman bu işin içerisinde hissettim."

İşin içinde olduğunu hissettiğini söyledin peki bu ne zaman mesleğe dönüştü?
💬 "Ben kendimi her zaman bir sanatçı olarak görürüm. Çevremde herkes sen bir iş kadını olabilecek potansiyele sahip değilsin derdi hatta. Bu yüzden öncelikle ben bir sanatçıyım. Ben sanatsal yönüm sayesinde bir yeteneğe sahip olduğumu düşünüyordum her zaman. Bu yetenekle bir şeyler yapma gereği duydum. Maceram öyle başladı."

İlk işin neydi ve neler hissettin?
💬 "İbiza'da yedi yatak odalı 13.000 m2'lik bir villaydı. Aslında bu işte, iş dünyasının benim için olmadığını, kendi özgür işimi, kendi stilimi yansıtmak için özgür olmam gerektiğini anladım."

Çizgin nedir? En çok hangi konsepti seviyorsun?
💬 "Ben minimalist hayranıyım. Özgür alanda olmayı seviyorum. Minimalizm sayesinde ferah ve hür olduğumu hissediyorum. Kulağa çok aptalca gelebilir ama ben zeminin ortasında sadece bir heykel fikrini her zaman sevmişimdir. (Gülüyor)"

Hedeflerin nelerdir, seni hangi iç mimari projelerde göreceğiz?
💬 "Bir mobilya koleksiyonum olmasını istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle bir butik otel tasarlamayı çok istiyorum! Bu benim için rüya gibi olurdu. Sanırım bunu yakında görebiliriz. "

Kendi adınla yaptığın ilk proje neydi? Nelere dikkat ettin?
💬 "Blackheath'te bir projeydi. Devasa bir "eko" evdi. 6 yatak odası, 5 banyo, sinema, çalışma ve spor salonları vardı. Burayı yaparken kendime hep şunları söyledim: Çok daha cesur, daha kavramsal ve daha çılgın şeyler yapabilirsin."

Çılgın şeyler dedin bunları tasarım yönünden anlatabilir misin?
💬 "Çılgınlık ve tuhaflık her zaman iş sahibinden-müşteriden kaynaklanır. Mesela bir projede tarihsel figür vurgusu yapma fikri, müşterimin anlattığı bir hikayeden ortaya çıktı. Bu yüzden güçlü bir iş ilişkisi önemlidir."

Bir iç mimarın iş ilişkisi nasıl olmalıdır biraz detay verebilir misin?
💬 "Yaptığım her projede müşterilerime gerçekten çok yaklaştım. (Düşünüyor) Kesinlikle şunu diyebilirim ki, görüşmelerimden sonra müşterimle aramda bir kimya olursa işi yapmayı kabul ederim. Yani işi değil, müşteriyi seçerim. İletişim ve uyum hatta kurabilecek dostluk bile çok önemli. Bence bu şekilde olmalıdır."

Hollie Bowden'a ve bu röportajı gerçekleştiren Kate Nicholson'a teşekkür ederiz. Şimdi Bowden'ın dünya genelinde yaptığı projeleri ile yazımızı sonlandıralım.

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Hollie Bowden İç Mimari Projeler

Yorum Gönder

0 Yorumlar