Doğru Bilinen Dekorasyon Hataları

Herkes kendi yaşam alanını şık ve konforlu bir şekilde dekore etmek ister. Evimizi huzurlu bir yaşam alanına çevirmek için elimizden geleni yaparız. Çoğu kişi bu dekorasyon işleri için tasarımcı ya da dekoratöre başvurmak yerine kendi tarzında kendi bildiği şekilde evini dizayn etmektedir. Durum böyle olunca da profesyonel anlamda birçok hata da barındırmaktadır. Tabi bunun en büyük nedenleri ise duyduğumuz ya da okuduğumuz doğru bilinen dekorasyon hatalarıdır. Peki bu dekorasyon hataları nelerdir?

Doğru Bilinen Dekorasyon Hataları

  • Renk Kullanmamak
Genelde herkes tarafından farklı renkler kullanılması gerektiği bilinse de uyumsuzluk olmaması için renk kullanımından kaçılmaktadır. Tek renk ve tonlarından gitmek ise minimal bir dekorasyon havası değil sıkıcı bir görünüm kazandırmaktadır. Evi rengarenk gökkuşağına çevirmeden de doğru renklerle dekore etmek mümkündür. Bunun için ise kurtarıcılar renkli objelerdir.

  • Mobilya Takımları Kullanmak 
Son dönemin modern dekorasyon anlayışına ters düşenlerden biri de mobilya takımlarıdır. mix and match olarak anlandırılan karıştır ve yakıştır tarzı bir yaklaşım, farklı tarzlardaki paylaşımları bir mekanda kullanmaya dayalıdır. Farklı tarzları bir araya getirirken karmaşa yaşatmadığınız takdirde başarılı bir dekorasyona imza atmanız mümkündür.

  • Floresanlar
Doğru bilinen dekorasyon hatalarından biri de aydınlatma olarak floresan lamba kullanımıdır. Bu kullanım alanının yorucu bir görünüme sahip olmasına neden olacaktır. Kullanacağınız mekanın ışıklandırmasını tek bir merkeze toplamak yerine etrafa yayarak eşit dağıtmanız daha ideal olacaktır. Ayrıca beyaz ve parlak ışık yerine sarı ışık kullanmak daha sakin bir hava yaratılmasına olanak sağlamaktadır.

  • Çalışma Odalarını Sade Tutmak 
Yapılan en büyük dekorasyon hatası çalışma alanlarının dikkat dağıtmamak amacıyla sade dekore edilmesidir. Aksine ilgi çeken ve canlı tasarımlar zihninizin de canlı kalarak daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar