Autodesk Maya 2020'yi Piyasaya Sürdü

Autodesk, animasyoncuların, modelleyicilerin, donanımcıların ve teknik sanatçıların, üretim süreci boyunca hızlı ve daha verimli çalışmalarını sağlayan Maya 2020'yi piyasaya sürdü. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Maya 2020, güçlü animasyon özellikleri sayesinde animasyon işi ile uğraşanların günlük çalışmalarında fark edebilecekleri 60 yeni güncelleme aldı. Bu yeni versiyon CPU hem GPU ile tam entegrasyonlu çalışacak. Yani bu ne demek oluyor? Arnold 6 ve Maya içerisindeki görsel programlamaya yarayan Bifrost'a da önemli performans geliştirmeleri ve yeni simülasyon özellikleri geliyor.

Autodesk Maya 2020 incelemesi, kurulum ve içerik

Bugün günümüzde eğlence sektörü adına birçok geliştirme mevcut. Oyun, çizgi dizi, animasyonlar, çeşitli sanat eserleri gibi birçok çalışma günümüzde eğlence adına en çok rağbet görenler arasında. Autodesk Medya ve Eğlence direktörü Chris Vienneau, Maya 2020 hakkında hislerini şu şekilde ifade etti:
Bu versiyon güncellemesi ile sanatçılarımızın vizyonlarını daha yüksek hızda geliştirmelerine yardımcı oluyoruz ve aynı zamanda yaratıcı süreci daha eğlenceli ve çekiçi hale getiriyoruz.
Peki, Maya 2020 hangi özellikleri içeriyor? Programın en çok dikkat çeken özellikleri derledik.

Önbelleğe Alınmış Oynatma
Önizleme modu sayesinde, dinamik önbellekleme ve görüntülerin daha etkili bir şekilde önbelleğe aktarabiliyorsunuz. Yani daha hızlı animasyon oynatma ve kısa sürede tahmin edilebilecek sonuçlar elde etme şansınız oluyor.

Viewport Geliştirmeleri
Viewport ve UV editörlerinde daha hızlı geometri ve daha küçük mesh ile çalışabilirsiniz.

Modelleme Geliştirmeleri
Yeni Remesh ve Retopologize özellikleriyle, modellerinizi düzenlemek için daha az zaman harcayacaksınız.

Son olarak, işte karşınızda Autodesk Maya 2020:

Yorum Gönder

0 Yorumlar