Pop-Art Konsepti Nedir?

Şüphesiz ki "konsept" içeriği içmimarinin temel unsurudur. Bir iş öncesinde belirlenen konsept, ilerleyen safhalarda işin en ince detaylarına kadar, etki etmektedir. İçmimari konsept denince aklımıza birçok tür gelmektedir. Bunlardan bir tanesi de pop-art konseptidir. Bugün pop-art nedir? pop art içmimaride nerelerde kullanılır? bunları konuşacağız.


Pop-Art tarihte ilk olarak 1960 dönemlerinde Amerika ve İngiltere'de ortaya çıkmıştır. Zaman içerisinde içmimarinin de gelişimi ile beraber içmimaride pop art konsepti terimi ortaya çıkmıştır. Hatta dönemin eleştirmenlerinden Lawrence Alloway, "Architectural Desing" isimli dergide yazdığı yazıda ilk kez pop-art dan bahsetmiştir. Pop art içmimaride, temelde dinamiklik, enerji ve duygu temalarını işler. İçmimaride pop art kullanımı günümüzde genel olarak kafelerde, restorant ve ofislerde görülmektedir. Pop art nedir diye tanımlayacak olursak, popüler tüketici ürünlerin, "sanatsal" değerlerin yüklendiği "sanat" olarak bilinmektedir.

Pop-Art iç mekanlarda mizah duygusunu işlemekle beraber, karakteristik bir özelliği savunur. Bu konsepti uygulamak isteyen kimse, popüler kültür ikonlarını temel içmimari unsurlarıyla birlikte desteklemelidir. Bu mobilya olabilir, halı olabilir herhangi bir temel ürün olabilir. Canlı renkleri, doğru renklerle kombinleyerek şahane bir pop-art mekanı yaratılabilir. Konspetin aklınızda pekişmesi için aşağıda sizler için pop-art iç mekanları adına birkaç görsel sunacağız.







Yorum Gönder

0 Yorumlar