takipçi satın al

Seramik seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Teknolojinin durdurulamaz gelişimi ile beraber seramik sektörü de gelişimini sürdürüyor. Bugün çoğu yaşam alanında tercih edilen seramiklerin seçimi sırasında nelere dikkat etmeliyiz bunlardan bahsedeceğiz.

Seramik seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Seramik seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Marka ve Kalite
Ürünün birinci sınıf kalitede olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Bilinen, güvenilir ve uygulamasından memnun kalınacak markalar tercih edilmelidir. Ancak bodrum ve çatı gibi yerlere ikinci sınıf ürünler düşünülebilir.

Kişisel Zevk
Bir ürün ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcısı siz olacaksınız. Seramiği uygulatacağınız yere girdiğinizde içinizi açan, sizi memnun eden bir görüntü olması için seçim yapmanız daha doğru olacaktır. Kalitenin yanı sıra kişisel görsel zevkinizi de düşünmeniz gerekmektedir. Seramik seçimi sırasında şık ve ruhunuza dokunacak seçimler yapılmalıdır.

Kullanım Alanı
Uygulama yapılacak mekanın yeri ve boyutu, ışık alıp almaması da önemli bir unsurdur. Bu yüzden seramik seçimi sırasında bir iç mimara danışmak sizin için sağlıklı olacaktır. Kullanım alanı analizini iyi yapıp fire kaybını en aza indirebilirsiniz. Örneğin 3 metrekarelik bir alana 60x120 ya da 50x50 ölçülerinde seramik kullanma arasında fark vardır.

Uygulanabilirlik
İstediğiniz seramiği istediğiniz yere uygulayabilirsiniz elbette. Ama fire payını hesaplamak, nerde ne türde seramik kullanacağınızı bilmek gerekmektedir. Mesela porselen seramik ve granit seramik kullanım alanları farklı olmalıdır. Kaliteye göre yine tercih edilebilir fakat kullanım ve uygulama sırasında ikisi arasındaki fark ortaya çıkmaktadır.

Türkiye'de kullanılan en iyi seramik markaları nelerdir?
  • Kale Seramik
  • Vitra Seramik
  • Bien Seramik
  • Decovita Seramik
  • Seramiksan 
  • Yurtbay Seramik

Yorum Gönder

0 Yorumlar