İç mimarlıkta genel konsept uyumu

Herkesin görsel zevki, ona hitap eden, ruhuna dokunan renk başkadır. Ancak bir rengi seviyoruz diye bulunduğumuz ortamda onu bilinçsiz şekilde kullanmak doğru olmaz. Bunun için bir iç mimar desteği almanızı öneririz. Günümüzde çoğu mobilyacıda, seramikçide ve yapı marketlerinde en az bir iç mimar çalışmakta. Kararsız kaldığınız noktalarda kendilerinden yardım almanızı öneririz. Bir uzmana danışmak daima faydalıdır.

İç mimarlıkta genel konsept uyumu nasıl olmalıdır?
Her mimarın renkleri ele alım şekli farklıdır. Kimi halı içerisindeki bir rengi yakalayıp, duvar kağıdında bütünlük sağlar, kimi oturma grubu ile dolap kulplarını bütünler. Her mimarın çizgisine, kalemine ve yaratıcılığına göre değişmektedir.

İç mimarlıkta genel konsept uyumu

Konsept oluştururken, kendinize hitap eden ve sizi yansıtan materyaller tercih etmelisiniz. Kaliteli görünsün, insanlar evimi-ofisimi beğensin düşüncesi ile gidip sizinle alakası olmayan, sizin ruhunuzu yansıtmayan ürünler, objeler tercih etmemelisiniz. Sonuçta bu alanı siz kullanacaksınız ve her o ortama girdiğinizde kendinizi huzurlu ve mutlu hissetmeniz gerekiyor.

Stil, tarz ve genel konsept üçlüsü bize iç mekandaki görselliği, bütünlüğü, estetiği ve konforu beraberinde getirecektir. Zemin, duvar renklerine ilk aşamada karar verilmesi, halı, perde, oturma grubu, mobilya gibi materyallerin seçimini kolaylaştıracaktır.

Ücretsiz iç mimari destek ve danışmanlık almak isterseniz, iletişim formumuz sizlere daima açıktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar