Kullanışlı bir mutfak nasıl olmalıdır?

İç mekanlarınızda kullanış önemlidir. Bugün kullanışlı mutfak nasıl olmalı? Bunun cevabını vereceğiz. Mutfakta kullanışlı bir dekorasyon yapmak isteyen kişiler kalabalığı kaldırırken aynı zamanda mutfak ortamına hava katan eşyalar kullanmalıdır. Mutfak çekmecelerinden biri ayaklı çekmece seçilebilir. Bu sayede çekilen çekmece fazladan tezgah olarak da kullanılırken depolama yeri de sağlar.

Çekmeceler katlı çekmece olarak seçilebilir. Bu modelde mutfak çekmecesi açıldığı zaman tek çekmecenin içinde birkaç katlı çekmece çıkar. Bu sayede çatal kaşık gibi eşyalar daha rahat depolanır. Yerden tasarruf edilir.

Kullanışlı Mutfak

 Mutfakta duvara monteli mini raflar kullanılabilir. Bu raflar hem dekorasyon açısından estetiktir hem de eşyaların dekoratif biçimde el altında bulunmasını sağlar. Bu mini raflara tuzluk, karabiber değirmeni ya da çay saklama kutusu gibi eşyalar koyulabilir.

Mutfak masası katlanabilir seçilmelidir. Bu sayede yer gerektiği zaman katlanan masa çok kişili bir yemek yendiği zaman açılabilir. Genellikle katlanan sandalyeler ile satılan bu set oldukça kullanışlıdır.

Mutfağın olmazsa olmazlarından biri de el havlusudur. El havlularının saklanması kolay olması için ve dekorasyon açısında izlenen bir yol vardır. Yuvarlak ve büyük bir hasır duvara monte edilir. İçine rulo şeklinde katlanan el havluları yerleştirilir. Tamamen dekoratif ve kullanışlıdır.

Gerekebilecek poşet ve mutfak aletleri için eski bir çekmece sökülür. Mutfağın en çok kullanılan yerine bırakılan bu çekmece ya da çekmecelere poşetler üçgen şeklinde katlanarak koyulur. Malzemeler ise üst üste düzenli bir şekilde dizilir. Hem nostaljik hem de kullanışlı bir yöntemdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar