Küçük salonlar için öneriler

Küçük salonlar nasıl dekore edilmeli? 

Küçük salonların dekorasyonları çoğu zaman büyük salonlara oranla daha zor olmaktadır. Eşyaların nereye koyulması gerektiği gibi problemler kısa zamanda baş gösterebilmektedir. Bu kalabalığı önlemek ve küçük salonları en güzel dekore etmek için bazı yöntemler vardır.

Küçük salonlar asla koyu renge boyanmamalıdır. Koyu renk boya dışında koyu renk eşyalar da odaya alınmamalıdır. Çünkü bu renkler odayı basık göstermekte ve odanın olduğundan daha küçük görünmesine sebep olmaktadır.

Küçük salonlar açık renklere boyanmalıdır. Bu boyanma işleminden sonra oda daha ferah gözükecektir. Boya gibi eşyalar da açık renk seçilmelidir. Kanepe takımları; krem, bej, beyaz, turkuaz ve tozpembe gibi renklerde alınabilir. Halı küçük olmalıdır. Odayı boydan boya kaplayan halılar sadece basık ve çirkin bir görünüm oluşturur. Bu görüntüden kaçılmalıdır. Halı ortalanacak şekilde serilmelidir.

Salonun bol ışık alması çok önemlidir. Ne kadar çok ışık alırsa o kadar ferah gözükür. Perdeler küçük salon için boydan ve kaba modeller olarak seçilmemelidir. Sevimli ve aralarında renk olan perdeler daha çok yakışacaktır.

Salon için diğer mobilyalar koltuk takımı ile uyumlu olmalıdır. Alınan orta sehpa, konsol ve vitrin takım olmalıdır. Tüm eşyalar birbirlerine uyum sağlamalıdır. Küçük salonlar çeşitli eşyalarla renklendirilmelidir. Örneğin bir tablo ya da masaların üzerine koyulan biblolar küçük salonları renklendireceklerdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar