SketchUp 3D model arşivleri (.skb dosyaları)

SketchUp'ın diğer 3 boyut programlarına göre 3D model arşivi biraz zayıf kalıyor. Bilinen tek bir kaynağa yüklenen modeller yeterli gelmiyor bazen. Bizler de sizler için bir araştırma yaptık ve .skb uzantılı dosyaları nerede bulabilirsiniz bunu araştırdık. Gelin bu adreslere bir göz atalım.

  1. 3D Warehouse
    Programı kullanan herkesin bildiği SketchUp'ın kendi web adresi. Birçok obje çeşitli materyal ve V-ray hazır sahneleri bu adreste bulabilirsiniz. V-ray ready lambalar yani hazır ayarlı lambalardan, ufak mini objelerin .skb uzantılarını programınızın versiyonuna göre download kısmından indirip, sahnenize import edebilirsiniz.
  2. SketchUp Texture
    Çocuk odası, banyo, yatak odası, mutfak ve dış cephe sahnelerini hazır olarak bulabileceğiniz, buna ek olarak masa, sandalye, çeşitli objelere de erişebileceğiniz bir adres. Resmi adres olmasa da oldukça iyi yönetiliyor ve dünyanın çeşitli bölgelerinden iç mimarların tasarımlarına erişebiliyorsunuz.
  3. Free3D
    Genellikle ücretli obje satışı olsa da birçok materyalin ücretsiz versiyonu da mevcut. Ben tamamen ücretsiz .skb dosyaları istiyorum derseniz, şuraya tıklayabilirsiniz. 
  4. TurboSquid
    Free3D sitesine benzer bir adres. Yine birçok .skb model arşivine erişebilirsiniz.
  5. GrabCAD
    Yine listemizin 3 ve 4üncü sırasındaki adreslere benzer bir arşiv kütüphanesine sahip site. Biraz mekanik çizimler üzerine çalışıyorlar ama sık kullanılanlara almakta fayda var.
  6. SketchUp4Architect
    Birçok insan, araba ve çeşitli taşıt, ev, elektronik obje ve hazır sahnelere ulaşabileceğiniz bir adres. Tek sorunu bazı objelerde sadece SketchUp 7 versiyonu bulunuyor. SketchUp 2017 gibi üst sürüm kullanıyorsanız uyumlu olmayabilir.
Şimdilik bu kadar site yeterli diyelim. Aslında daha birçok 3D model kütüphanesi bulunduran adres var ancak çok karmaşık ve indirme sorunları yaşayabiliyorsunuz. O yüzden sizlere en iyi SketchUp 3D model arşivlerini derleyen adresleri topladık. İlerleyen zamanlarda 3D Studio Max arşivlerine de ulaşabileceksiniz. 

Görüşmek dileğiyle.

Yorum Gönder

0 Yorumlar